İzmir'de denize girmek için oldukça fazla seçenek bulunuyor. Plajlar, koylar, hatta adalar bile İzmirlilerin yazın serinlemek için gittiği noktalardan oluyor. Bu plajlardan biri de eşsiz güzelliğiyle Boyalık Plajı. Peki Boyalık Plajı nerededir? Boyalık Plajı'na nasıl gidilir?

Boyalık Plajı

Çeşme’nin en popüler plajlarından biri olan Boyalık Plajı tatil için gelen herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü imkanı ziyaretçilerine sunuyor. Turkuaz renkli, adeta cam gibi berrak bir suya sahip olan bu plaj ince kum yapısıyla denizin tadını çıkartabileceğiniz nadir güzelliklerden biridir. Boyalık Plajı sığ bir denize sahip. Bu yüzden sığ plajları tercih eden aileler için çocuklarıyla güvenle vakit geçirebilecekleri bir plaj olma özelliğini taşıyor. Çeşitli su sporlarını yapmanıza olanak sağlayan işletmelerin mevcut olduğu Boyalık Plajı’nda lezzetli yemekler yiyebileceğiniz gün boyunca açık çok sayıda bar ve restoran bulunuyor.

Boyalık Plajı giriş ücreti

Boyalık Plajı, halk plajı statüsünde olduğu için giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Uygun bir noktaya havlunuzu sererek deniz keyfini yaşayabilirsiniz. İsterseniz plajda bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralama gibi olanaklara da sahipsiniz. 

Boyalık Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Boyalık Plajı, İzmir'in Çeşme ilçesinde, Çeşme merkeze yaklaşık 3 km uzaklıkta bulunuyor. 

Ulaşım: Boyalık Plajı'na toplu taşımayla da ulaşmak mümkün. Çeşme Otogarı'ndan kalkan Ilıca-Alaçatı dolmuşlarıyla bu plaja kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 760 numaralı Urla-Çeşme ESHOT otobüsü ile de Çeşme Otogarı'na varabilirsiniz.

Bunun yanında özel araç ile Boyalık Plajı'na gelmeyi de tercih edebilirsiniz. Bunun için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu eşsiz güzellikteki plaja kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi