İzmir'in ilçelerinden biri de Kemalpaşa. Kemalpaşa ilçes Antik Çağ'dan bugüne pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış yerlerden biri.

Kemalpaşa, yılın her mevsimi yemyeşil doğası ile ünlüdür. İlçe Yunanca gelin anlamına gelen "Nif" adı ile de anılır.

Kemalpaşa'da gezilecek yerler

İlçeye adımınızı attığınız anda sizi Bizans Dönemi’nde, 2. Tehedodoros Laskaris tarafından 1206-1222 yılları arasında yaptırılan Kız Kulesi (Laskaris Sarayı) karşılıyor. Hakkında efsanelerin anlatıldığı Kız Kulesi ilçenin sembolü kabul ediliyor. Antik Dönem’de “Olimpos” adlı 19 dağdan biri olan Nif Dağı’na gittiğinizde Laskarisler zamanından kalma, mermer taşlı ve tuğla harçlı bir saray kalıntısını görmeniz mümkün. İlçenin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri de ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Kımız Çiftliği. Türk boylarına ait otağ kültürünü tanıtmak amacıyla kurulan Kımız Çiftliği - Kazak Vadisi’nde kımız içerek Asya Türk yemeklerinden yiyebilir, ata binerek keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Mimari özellikleri ve küçük buluntuları ile kültür tarihinin aydınlatılmasına katkıda bulunan Ulucak Höyük, Ege kıyısına açılan verimli alüvyal bir ovanın üzerinde yer alıyor. Ege Bölgesi’nde yaşayan Alevilerin ziyaret mekânı olan ve ilçedeki Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali ile Nazarköy Boncuk Şenliği’ne de ev sahipliği yapan Hamza Baba Türbesi, 13. yüzyıldan günümüze ulaşan Hitit Karabel Anıtı ve 16. yüzyıl başlarında inşa edilen Yedigöz Köprüsü ilçede görebileceğiniz diğer tarihi yapılar.

Aynı zamanda İzmir'in ünlü köylerinden biri olan Nazarköy de bu ilçe sınırları içerisinde bulunuyor. Nazarköy'e gidip, köyün renkli sokaklarında turlayabilir, burada doğanın keyfini çıkartabilirsiniz.

Kemalpaşa'ya nasıl gidilir?

Kemalpaşa'ya toplu ulaşımla gitmek isterseniz EVKA3 Metro hattının çıkışında 988 numaralı Kemalpaşa otobüsleri bulunuyor. Bu otobüs ile ilçeye gidebilirsiniz.

İzmir ile Kemalpaşa, İzmir arası toplam mesafe 29 km’dir. Bu mesafe aracınızla tahmini olarak 30 dakika sürecektir. İzmir şehir merkezinden Bornova’ya ulaştıktan sonra Ege Üniversitesi kavşağından sağa doğru ilerlediğinizde Kemalpaşa güzergahına dönmüş olacaksınız. E96 karayolunu takip ettiğinizde yolun sonunda Kemalpaşa ilçesini karşınızda göreceksiniz.

Kaynak: Haber Merkezi