Yiğit Sütcü- Sarı kırmızılı taraftarlar, pazartesi gecesi oynanacak maç öncesi, milli takıma özel bir pankart hazırladılar. Yalı Grubu’nun hazırladığı ve 20 metre uzunluğunda olan pankartta Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız” sözüne yer verildi. Taraftarlar maç öncesi pankartı sahil yolunda sergiledi.

Pankarttttmac

Göztepe taraftarından birlik çağrısı

Göztepe taraftarları, 9 Eylül’de gerçekleşecek Türkiye-Galler maçına yönelik sosyal medya üzerinden bir çağrı yaparak, Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak bu karşılaşma için tüm taraftarları kendi takımlarının formalarıyla stadyuma gelmeye davet etti.

Evimiz, evinizdir

Tüm taraftar gruplarının ortak olarak paylaştığı duyuruda, “Milli Takımımız söz konusu olduğunda, her şeyden ve herkesten bağımsız bir şekilde tek yürek oluruz. 9 Eylül 2024 tarihinde Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak Türkiye-İzlanda milli maçına tüm takım taraftarlarını, kendi formaları ve aileleriyle birlikte davet ediyoruz. Bu çağrı, İzmir'imizin kurtuluşunu kutlama, Milli Takımımıza destek olma ve barış, huzur ve dostluğa bir adım daha yaklaşma amacı taşımaktadır: Evimiz, evinizdir.” denildi.

9 Eylül heyecanı

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül’deki maçta, Gürsel Aksel Stadyumu’nun tamamen dolması bekleniyor. Stadyum, açılışından bu yana ikinci kez milli takıma ev sahipliği yapacak; önceki maçta, 14 Haziran 2022’de A Milli Takım UEFA Uluslar Ligi’nde Litvanya’yı 2-0 mağlup etmişti.

TFF’den yoğunluk uyarısı

TFF, maç ile ilgili bir açıklama yaparak seyircileri olası yoğunluk konusunda uyardı. Açıklamada, “Maçın başlama saati 21.45’tir. Stadyum kapıları müsabaka saatinden 3 saat önce, yani 18.45’te açılacaktır. Seyircilerin stadyuma sorunsuz giriş yapabilmesi için erken gelmeleri önemlidir. Stadyum çevresindeki yollar trafiğe kapalı olacak; bu nedenle trafik yoğunluğuna neden olmamak ve maça zamanında ulaşmak için özel araç yerine toplu taşıma araçlarının kullanılması rica olunur.” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Yiğit Sütcü