İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı rol oynuyor. Bu plajlardan biri de eşsiz güzelliğiyle ve mavi bayrakla tescillenmiş zenginliğiyle Çukuraltı Plajı. Peki Çukuraltı Plajı nerededir?  Çukuraltı Plajı'na nasıl gidilir?

Çukuraltı Plajı

İzmir'de günübirlik tatil deyince birçok İzmirlinin aklına gelen noktalardan biri Özdere oluyor. Özdere'de en çok tercih edilen plajlardan biri de şüphesiz Çukuraltı Plajı. Çukuraltı Plajı, yaklaşık 250 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip. Bu bağlamda oldukça rahat bir tatil keyfi deneyimi sunuyor. Çukuraltı Plajı'nda bir de tesis bulunuyor. Tesiste duş, şezlong, WC gibi imkanlarda bulunuyor. Çukuraltı Plajı mavi bayraklı plajlar listesinde yer alıyor. Denizi oldukça sığ ve kumlu yapıda olan bu plaj özellikle çocuklu ailelerin en sevdiği yaz kaçamaklarından biri.

Çukuraltı Plajı giriş ücreti

Çukuraltı Plajı, mavi bayrağa sahip bir halk plajıdır. Bu bağlamda plaja giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Fakat içeride bulunan tesiste şezlong, duş ve tuvalet gibi imkanlardan yararlanmak isterseniz belirli ücretlendirmeleri mevcut.

Çukuraltı Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Çukuraltı Plajı, İzmir'in Menderes ilçesinde Özdere beldesinde bulunuyor. Plaj, İzmir merkeze ise yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Ulaşım: Çukuraltı Plajı'na toplu taşıma ile ulaşmak mümkün. Öncelikle İZBAN'a binip Cumaovası İstasyonu'nda inmeniz gerekiyor. Sonrasında Cumaovası Aktarma Merkezi'nden 775 numaralı Özdere-Cumaovası Aktarma Merkezi ESHOT otobüsüne binerek bu mavi bayraklı plaja ulaşabilirsiniz.

Özel aracı ile Çukuraltı Plajı'na gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu plaja rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKKEZİ