İzmir'de sıcakların iyiden iyiye kendini hissetirmesiyle vatandaşlar şimdiden serinlemek için kaçacak rotalar oluşturmaya başladı. İzmir'de birbirinden güzel plajlar yaz mevsiminde kurtarıcı rolü oynuyor. Bunlardan biri de İzmir'in mavi bayraklı koylarından biri olan Ekmeksiz Plajı. Peki Ekmeksiz Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Ekmeksiz Plajı

Ekmeksiz Plajı ve Tabiat Parkı, eşsiz ormanlık alanı, bembeyaz kumları ve masmavi deniziyle İzmir'e tatile gelenlerin en çok sevdiği ve tercih ettiği yerlerden biri. Maviyle yeşilin eşsiz uyumunu yansıtann Ekmeksiz Plajı, gelen ziyaretçilerine huzurlu bir mola imkanı sunuyor ve tertemiz deniz suyu ile eşsiz bir yüzme keyfi yaşatıyor. Ekmeksiz Plajı, 2001 yılında mavi bayraklı plajlar arasına girmiş. Piknik alanlarını saran çam ormanlarında sevdiklerinizle unutulmayacak anlar geçirebilirsiniz.

İçerisinde belirli bir tesis bulunmayan Ekmeksiz Plajı, bazı alanlarında günübirlik kamp ve gölgede oturma imkanı sunuyor. Kalıcı kamp için pek uygun olanaklara sahip değil. Ekmeksiz Plajı'nın denizi oldukça soğuk. Plajı ve aynı zamanda denizin içerisi de oldukça kumluk. Deniz ortalara doğru ilerledikçe sığlaşan bir yapıya sahip

Ekmeksiz Plajı giriş ücreti

Ekmeksiz Plajı, mavi bayraklı bir halk plajı ve tabiat parkı olduğundan ötürü giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Yani giriş ücretsiz. Fakat içeride herhangi bir tesis bulunmadığından dolayı yanınızda şemsiye, sandalye ve masa götürmeniz önerilir.

Ekmeksiz Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Ekmeksiz Plajı, oldukça popüler bir konum olan Seferihisar'ın Teos bölgesinde yer alıyor.

Ekmeksiz Plajı'nın açık adresi ise şu şekilde: Sığacık, Teos Ekmekçi Plajı Yolu, 35460 Seferihisar/İzmir

Seferihisar yönünden gelirken Sığacık'ın içerisinden geçip Teos yönüne doğru giderek, ardından Antik Kent kavşağına gelmeden sağa dönüp Güneşköy Sitesi'ne doğru giderek Ekmeksiz Plajı'na ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma ile: 640 numaralı Sığacık-Seferihisar ESHOT otobüsüyle de Ekmekiz Plajı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Ekmeksiz Plajı'na özel aracı ile gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak plaja rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp