İzmir, Türk futbol tarihinde kendisine yer edinmiş en önemli şehirlerden biri. Futbol sahnesine iz bırakan birçok stadyuma ev sahipliği yapan bu şehirde bulunan yapılar kulüp taraftarları için adeta bir mabed niteliğinde. 2. Lig ekiplerinden Menemen FK'nın maçlarını oynadığı stadyum ise ilçenin merkezi sayılabilecek bir noktada yer alan Menemen İlçe Stadyumu. Peki Menemen İlçe Stadyumu nerededir? Menemen İlçe Stadyumu'na nasıl gidilir?

Menemen İlçe Stadyumu

İzmir'in 2. Lig'de mücadele eden temsilcilerinden olan Menemen FK'nın iç saha maçlarını oynadığı stadyum olarak bilinen Menemen İlçe Stadyumu, yaklaşık 5000 kişilik bir kapasiteye sahip. İlçe merkezinde konumlanan stadyum, ilçede yer alan tek stadyum olmasından ötürü bu şekilde isimlendirilmiş. Tamamiyle koltuklandırılmış olan stadyumda bir engelli tribünü de bulunuyor. Kapalı devre kamera sistemi ile korunan stadyumda gece maçlarının oynanabilmesi adına ışıklandırma sistemi de mevcut. Zemininde doğal çim kullanılması stadyumun dikkat çeken özelliklerinden biri olarak ön plana çıkıyor. 

Menemen İlçe Stadyumu nerededir? 

Menemen İlçe Stadyumu, adından da anlaşılacağı gibi İzmir'in Menemen ilçesinde yer alıyor. İlçe merkezi olarak nitelendirilebilecek bir konumda yer alan stadyumun açık adresi ise şu şekilde: Kazımpaşa, Şht. Ali İhsan Kalmaz Cd. No:1, 35660 Menemen/İzmir

Menemen İlçe Stadyumu'na nasıl gidilir?

Menemen, İzmir'in merkezden uzak bir ilçesi olarak bilinse de ulaşım anlamında büyük zorluklar yaşanan bir ilçe sayılmaz. Şehrin hemen hemen her noktasından geçen İZBAN'ı kullanarak Menemen'e kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Menemen İZBAN İstasyonu'nda indikten sonra yaklaşık 5 dakikalık bir yürüyüşün ardından stada ulaşabilirsiniz. Bunun yanında 756, 800, 868, 648 ve 747 numaralı ESHOT otobüsleri ile de bu futbol mabedine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Özel aracıyla stadyuma gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak bu stada gidişiniz esnasında faydalanabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ