İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı görevini üstleniyor. Bu plajlardan biri de eşsiz güzelliğiyle ve geniş sahil imkanıyla Karakum Plajı. Peki Karakum Plajı nerededir? Karakum Plajı'na nasıl gidilir?

Karakum Plajı

İzmir’in mavi bayrak ödülü almış plajlarından biri de Karakum Plajı’dır. Plajın uzunluğu 500 metre olmakla birlikte, genişliği 30 metreyi bulur. Bu sayede geniş bir alanda tatil keyfi yaşayabilirsiniz. Denizi berrak ama taşlı bir yapıdadır. Girerken deniz terliği kullanmanız önerilir. Karakum Plajı, halka açıktır. Plajda su sporları yapılabilmektedir. Plajda bir de işletme bulunuyor. Duş, soyunma kabini ve WC gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz. 

Karakum Plajı giriş ücreti

Karakum Plajı, Foça Belediyesi'ne ait bir halk plajıdır. Bu yüzden plaja girişte herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. İçeride bulunan işletmeden şezlong ve şemsiye kiralama gibi imkanlara sahipsiniz. Şezlong ücreti tek kişi için 200, çift kişi için ise 300 TL olarak belirlenmiş.

Karakum Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Karakum Plajı, İzmir'in Foça ilçesinde Atatürk Mahallesi Fener Yarımadası mevkiinde yer alıyor. Plaj, Foça ilçe merkezine yaklaşık 2 km uzaklıkta. 

Ulaşım: Karakum Plajı'na 744 numaralı Foça-Hatundere Aktarma Merkezi ESHOT otobüsüyle rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

Özel aracıyla bu plaja gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Karakum Plajı'na kolayca varabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi