İzmir'de denize girmek için oldukça fazla seçenek bulunuyor. Plajlar, koylar, hatta adalar bile İzmirlilerin yazın serinlemek için gittiği noktalardan oluyor. Bu plajlardan biri de eşsiz güzelliğiyle Akarca Plajı. Peki Akarca Plajı nerededir? Akarca Plajı'na nasıl gidilir?

Akarca Plajı

Mavi bayraklı bir plaj olan Akarca Plajı, tertemiz suyu, yumuşacık kumları ve huzur dolu atmosferiyle İzmirlilerin yazın en keyif aldığı konumlardan biri.  Doğayla iç içe bir tatil imkanı sunan Akarca, yeşil ile mavinin eşsiz birlikteliğini yanısıtıyor. Özellikle güneşin batışı burada bir başka güzel.  Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve wc hizmetlerinin bulunduğu plajda deniz içine giren engelli rampası ve denize giriş aracı, plaja erişim için rampa ve yürüyüş yolu ve engelli tuvaleti bulunuyor.

Akarca Plajı giriş ücreti

Akarca Plajı'na giriş için herhangi bir ücretlendirme yok. Yani plaja giriş ücretsiz.  Fakat içerisinde bulunan şezlong, şemsiye gibi hizmetlerden faydalanmak isterseniz belirli ücretlendirmeleri var.

Akarca Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Akarca Plajı, İzmir'in Seferihisar ilçesinde, şehir merkezinden yaklaşık 50 km uzaklıkta yer almaktadır. 

Akarca Plajı'nın açık adresi ise şu şekilde: Sığacık, Akarca Cd., 35460 Seferihisar/İzmir

Ulaşım: İzmir Otogarı'ndan Seferihisar'a düzenli olarak otobüs turları düzenleniyor. Seferihisar'a ulaştıktan sonra Sığacık yolundan minibüs veya taksiye binerek Akarca Plajı'na ulaşabilirsiniz.

Özel aracınız ile Seferihisar'a doğru giden D300 karayolunu takip ederek yaklaşık 1 saatlik bir yolculuğun ardından Seferihisar merkeze ulaşabilirsiniz. Seferihisar merkezden sonra Akarca Plajı yaklaşık 10-15 dakikalık mesafede.

Aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Özel aracınızla gelirken aşağıda bulunan haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Akarca Plajı'na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi