Eylül Sansür-İzmir’in Karşıyaka ilçesi; antik çağlara uzanan bir tarihe sahiptir. Uzun bir sahil şeridine sahip olan Karşıyaka, farklı dönemlerin izlerini taşıyan tarihi miraslara sahiptir. Bu nedenle semt, görülecek ve keşfedilecek birçok bölgeye sahiptir.

Karşıyaka, konum olarak önemli bir yerde bulunmaktadır. İki körfezi birleştiren bölge, ismiyle özdeşleşmiştir. Daha önce bölgede; Antik Yunanlılar, Persler ve Bizanslılar yaşamıştır.

İlçede yer alan çarşı, her türden alışveriş imkanını içinde barındırır. Giyim mağazaları, dönercileri, kitapçıları ve nicesiyle Karşıyaka, oldukça sıcak bir atmosfere sahiptir. Çarşıda ayrıca, İzmir’in geleneksel sokak lezzetlerini tadabilir, her türlü yemeği servis eden restoranlara ulaşabilirsiniz.

Karşıyaka'da ziyaret edilecek yerler

Bostanlı Seyir Terası

Bosanlı Mahallesi’nde bulunan; harika bir deniz manzarasına sahip olan seyir terası, özellikle gün batımını izlemek isteyen ziyaretçiler için yapılmıştır. Günün 24 saati ziyaretçilere açıktır.

Hamza Rüstem Fotoğraf Evi

Mavişehir Mahallesi’nde bulunan Hamza Rüstem Fotoğraf Evi; Ünlü fotoğrafçı Hamza Rüstem’in çektiği fotoğrafların sergilendiği, görülmesi gereken bir müzedir.

Karşıyaka Sahili

Geçtiğimiz yıllarda yenilenen ve ferah bir görünüme kavuşan Karşıyaka Sahili, deniz manzarasının tadına varabileceğiniz, leziz yemekler sunan restoranları deneyim edebileceğiniz bir bölgedir.

Karşıyaka Bilim Müzesi

İlçede Mavişehir semtinde yer alan, çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturmak için tasarlanan müzede, birçok öğrenme ve deneyimleme alanı bulunmaktadır. Gitmeden önce randevu almak gerekmektedir.

Zübeyde Hanım Anıt Mezarı

Bahariye semtinde yer alan Zübeyde Hanım Anıt Mezarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’ın hatırasına yapılmıştır. Karşıyaka’da ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.

Bostanlı Pazarı

Birçok kıyafet ve aksesuar seçeneği ile sosyete pazarı olarak da bilinen pazar, uygun fiyatları ile İzmir’in en çok ilgi gören pazarlarından biridir. Bostanlı Mahallesi’nde, çarşamba günleri kurulmaktadır.

Haberleşme Müzesi

Örnekköy semtinde yer alan müzesi, haberleşmenin tarihine tanıklık etmenizi sağlamaktadır. Müzede yüzlerce eser bulunmaktadır.

Bostanlı Güzel Sanatlar Açıkhava Müzesi

1987 yılından bu yana hizmet veren Bostanlı Güzel Sanatlar Açıkhava Müzesi; 100’e yakın eser ve resim atölyeleri ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Bostanlı Güzel Sanatlar Açıkhava Müzesi’ni ziyaret etmek ücretsizdir.

Tay Park

Mavişehir semtinde yer bulunan Tay Park, ata binmek isteyenlere ev sahipliği yapmaktadır.

Latife Hanım Köşkü Anı Evi

Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşine ait olan köşkte konumlanmıştır. Ayrıca, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın vefat ettiği köşktür. Anı evi, nostaljik yapısıyla dikkat çeker.

Karşıyaka Belediyesi’nin logosu ne anlama geliyor?

Karşıyaka Belediyesi’nin logosu, 1972 yılından itibaren kentin simgesi haline gelen Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’ndan gelmektedir. Belediyenin ismi, sembolün altında büyük harflerle verilmiştir.

Anıt, yukarı doğru yükselen dikmelerden oluşur. Bu dikmeler, kadının sosyal hayattaki yükselişini temsil etmektedir. Ayrıca anıtta, farklı meslek gruptan kadınların kabartmaları yer almaktadır. Anıtta bulunan bronz kuşağın bir kısmında Atatürk, bir kısmında da annesi Zübeyde Hanım yer almaktadır. Bu sembolün logoda kullanılması, kentin kadın haklarına verdiği önemi ve Atatürk sevgisini yansıtmaktadır.

Logoda kullanılan yeşil ve kırmızı renkler, Karşıyaka Spor Kulübü’nün renklerine referanstır.

Muhabir: Eylül Sansür