Semra İğtaç- Çeşme Çevre Derneği adına konuşan Ahmet Güler, İz Gazete'ye yaptığı açıklamalarda, Çeşme'nin hızla bir rezidans çöplüğüne dönüştüğünü belirtti.

Otel kılıfı altında yasa dışı inşaatlar

Ahmet Güler, "Çeşme'de sayısız rezidans inşaatı otel yapıyoruz, kisvesi altında sürüyor. Normalde Çeşme’de iki kattan daha fazla inşaata müsaade edilmiyor ancak bakanlıktan aldıkları otel izniyle 5-6 katlı tek oda rezidanslar inşa ediliyor ve bunlar tapu ortaklığı ile konut olarak çok yüksek fiyatlarla şahıslara satılıyor" dedi.

Çeşme ekonomisine katkı sağlamayan beton bloklar

Güler, bu beton blokların Çeşme ekonomisine hiçbir getirisi olmadığını vurguladı. "Alıcıları tarafından kısmen yine fahiş fiyatlarla tatilcilere kiralanıyor. Çeşme Çevre Derneği olarak bu tür yasa dışı konut imalatının kanunlara uygun bir şekilde denetlenmesini, otel olup olmadıklarının tespit edilmesini ve inşaat yasağı getirilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Deniz işgali ve kamu mallarının gaspı

Ahmet Güler, bu rezidansların sadece konut olmakla kalmadığını, önlerindeki denizi de işgal ettiklerini belirtti. "Buralara halkı sokmuyorlar, devletin halkın malı bu şekilde gasp ediliyor. Buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Çeşme Çevre Derneği, yasa dışı yapılaşmanın durdurulması için yetkilileri göreve çağırarak, Çeşme'nin doğal güzelliklerinin korunması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Semra İĞTAÇ