İzmir'de yer alan ilçe belediyelerinin her biri ilçelerin kimliklerini yansıtan logolar kullanıyor. Bu logolar ilçeye dair mesajlar ve fikirler barındıran sembollerden oluşan özel tasarımlar oluyor. İzmir'in en doğal, en yeşil ilçelerinden biri olan Kiraz'da da belediye logosu olarak nitelikli fikirler barındıran bir tasarım göze çarpıyor. Peki Kiraz Belediyesi'nin logosu nereden geliyor?

Güneyi Beydağ ve Nazilli, kuzeyinde ise Manisa ile çevrelenen Kiraz, İzmir’in merkezinden 145 kilometre uzaklıktadır. Turizm açısından gelişmekte olan ilçelerden biri olan Kiraz, doğal güzellikleriyle ziyaret edenleri mest ediyor.

Geçmişi antik çağlara kadar uzanan bu ilçede, günümüze ulaşan eser sayısı oldukça düşüktür. İlçenin bazı köylerinde bu kalıntılara rastlamak mümkün olsa da, görülmeye değer olan başlıca yağı Ulucami olarak da anılan İsa Bey Camii’dir. Tam olarak hangi tarihte inşa edildiği bilinmeyen bu cami, tarihi yapısıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, Suludere’deki Selçuklu eserlerini inceleyebilirsiniz. Bunlar; cami, çeşme ve Vakıflar Mahallesi’nde yer alan Vakıflar Türbesi olarak öne çıkmaktadır.

Doğal güzelliklere meraklıysanız bölgede çeşitli mesire alanları bulunuyor. Bunlardan başlıcaları Çatak Şelalesi ve Çavuş Dağı olarak görülmektedir. Dokuzlar, Ovacık, Emenler, Altınoluk, Cevizli, Tekke, Ozan ve Karakoyun yaylaları, yeşilin her tonunu deneyim etmek isteyenler için önerilmektedir.

İlçeye adını veren kiraz, ilçenin en ünlü ürünüdür. Kiraz meyvesinin yanı sıra; kestane, zeytin, üzüm ve ceviz de Kiraz’ın yetiştirdiği ürünlerdendir. Kiraz’ın köylerinde; örgü, dokuma, işleme gibi el sanatları halen devam ediyor. İlçenin pazarlarında bu el işi ürünlerine sıklıkla rastlamak mümkün.

Kiraz Belediyesi'nin logosu ne anlama geliyor?

Logoda ilk göze çarpan sembol, bir doğa manzarasıdır. Arka tarafta görülen dağ ve arasından doğan güneş figürü ile ön kısımda akan bir akarsu sembolü kullanılmıştır.

Akarsuyun her iki tarafında yeşil bitki örtüsü remsedilmiştir. Logonun ortasında ise belediyenin adı küçük harflerle sunulmaktadır.

Kiraz Ovası Aydın Dağları ile Bozdağ arasında yer alır. Ovayı Küçük Menderes Nehri sular. Logoda ilçenin sahip olduğu bu doğal güzellik unsurlarına ağırlık verilmiştir.

Belediye logosuna birçok renge yer verilmiştir. Logoda doğanın renkleri olan mavi, sarı yeşil, kahverengi görülmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ