Kurtuluş Savaşı Mücadelesi’nin anlatıldığı Ata Anı Evi’nde sergilenen dönemin orijinal Türk Bayrakları, askeri eşyalar, ilk baskı nutuk, gazete yayınları gibi pek çok objeyi inceleyen ziyaretçiler, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu kente bir şey olacak diye çok korktum” dediği nokta olan Belkahve’deki anılarını Araştırmacı Arda Kalaycı’dan dinleme fırsatı buldu. Ziyarete Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’la birlikte Afyon’daki Zafer Yürüyüşü’nü gerçekleştiren gençler de katıldı.

20 yıldır ADD üyesiyim

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın yanı sıra ilk gençlik yıllarından bu yana kendisinin de üye olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerini ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu söyledi. İzmir’in kurtuluşunda çok önemli bir yeri olan Ata Anı Evi’nin hem yeri hem de sergilenen eserlerin zenginliğiyle tarihi aydınlatan çok önemli bir yer olduğunu söyleyen Başkan Eşki, “18 yaşından beri ADD üyesiyim. ADD üyesi olarak belediye başkanlığı yapmanın gururunu duyuyorum. Ben Bornova ADD Şubesi’nde büyümüş birisiyim. ADD için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sizlerle bu yolda yürümekten büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Cumhuriyet zor şartlarla kazanıldı

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençliğe emanet ettiğini, kendilerinin de Afyon’da gençlerle zafer yürüyüşüne katıldıklarını, şimdi de bu gençleri İzmir’de Buca’da ağırladıklarını ve onları Belkahve Ata Anı Evi’ne  getirebildikleri için de çok mutlu olduklarını söyledi. Duman, “Cumhuriyet hepimiz için çok kıymetli, çok değerli çok zor şartlar altında kazanıldı. Bunun değerini bilmek çok önemli, Cumhuriyetimizi ileriye taşıma konusunda gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ADD Bornova Şubesi Başkanı Mübeccel Timaç, Buca Şubesi Başkanı Erkan Çiçek ve Foça Şubesi Başkanı Ali Altuntaş, üyelerinin ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Kaynak: Bülten