İzmir’de salsa ve Latin danslarına ilgi her geçen gün artıyor. Dansçı Eda Söz, salsa tutkusunu ve dansın insanlara sağladığı faydaları anlatırken, İzmir’deki salsa gecelerinin pandemi sonrası büyük bir ivme kazandığını belirtiyor.

Dansla tanışma ve başlangıç

Eda Söz, dansa olan ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirtiyor. İlk olarak 7 yaşında bir müzikal ile sahneye adım atan Söz, modern dans ve diğer dans dallarını keşfederek kariyerine devam etti. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda aldığı eğitimin ardından Latin danslarına olan ilgisi arttı ve bir dans kursuna yazıldı. Bu süreçte Aytunç Bentürk ile tanışarak salsa tutkusunu keşfetti.

Salsa kariyerinin 20. yılı 

Söz, 20 yıllık salsa kariyeri boyunca birçok sporcu yetiştirdiğini ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nda yarışarak dereceler kazandırdığını ifade ediyor. Bu süreçte hem antrenörlük yapmanın hem de dans bilgisini başkalarıyla paylaşmanın onu beslediğini vurguluyor. Dansın, öğrencilerinin hayatındaki olumlu etkilerini görmek ise Söz’ün tutkusunu canlı tutmaya devam ediyor.

İzmir’de artan salsa geceleri

Son yıllarda İzmir’de salsa ve diğer Latin danslarına olan ilginin arttığını belirten Eda Söz, özellikle salsa geceleri ve etkinliklere yoğun katılım olduğunu söylüyor. İnsanların artık dansın hem fiziksel hem de mental sağlığa olan katkılarının farkına vardığını, bunun da dansın kıymetini artırdığını ifade ediyor.

Salsaya başlamak isteyenlere tavsiyeler

Salsayı hem spor hem de sanatın içinde olmak isteyenler için mükemmel bir seçenek olarak tanımlayan Söz, bu dansın herkes için faydalı bir ortam sunduğunu belirtiyor. Önyargılardan sıyrılmayı ve mutlaka bir dans kursuna katılarak bu deneyimi yaşamayı öneriyor.

Dansın anlamı

Eda Söz için dans, hayatının vazgeçilmez bir parçası. Fiziksel, mental ve psikolojik sağlığını bir arada tutan vazgeçilmez bir tutku olduğunu ifade ediyor ve dansın hayatındaki en güzel renklerden biri olduğunu vurguluyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ