Sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifinin görüşmeleri Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda devam ederken hayvanseverler de teklife karşı eylemlerini sürdürüyor. Hayvanseverler, teklifteki sahipsiz hayvanlara ötanazi öngören düzenlemeye karşı çıkan CHP ve diğer muhalefet partilerine destek vermek için bugün CHP'nin grup toplantısına katılmak istedi. Hayvanseverler Meclis'e alınmadı. 

Meclis'e girebilmek için kimlik bilgilerini önceki gece ileten hayvanseverler, Meclis'in Dikmen kapısından giriş yapmak istedikleri sırada güvenlik engeline takıldı. İddiaya göre güvenlik görevlileri hayvanseverlere, "hiçbir hayvanseverin değil içeri, bahçeye bile alınmayacağını" söyledi.

Seferihisar'dan geldiler Meclis'in kapısından döndüler

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan, 3 arkadaşıyla İzmir'den geldiklerini ve Meclis'in kapısından geri döndüklerini söyledi.

Kanun teklifine karşı çıkan CHP grubu ve diğer muhalefet partilerine teşekkür ziyaretinde bulunmak istediklerini belirten Özkan, "Çok kırıldık, çok üzüldük. Bize hiçbir hayvanseverin içeri alınmayacağı söylendi ancak bizim kimliğimizde mi yazıyor bu, bunu nasıl tespit ediyorlar? Şimdi İzmir'e geri dönüyoruz ancak mücadelemiz bitmedi, bundan sonra Ankara'yı mesken edineceğiz ve daha sık geleceğiz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA