Semra İğtaç- Kuryelerin trafik kazalarındaki mağduriyetini azaltmak için özel motosiklet yollarının yapılmasını öneren İzmir Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgül, "İki teker için özel yollar yapıldığında, kazalardaki suç oranları daha net ortaya çıkar. Böylelikle, motosikletli kuryelerin sıkıntılı araç kullandığı algısını da ortadan kaldırabiliriz. Bu adım aynı zamanda kaza oranını da düşürür" şeklinde konuştu.

Cezalarla caydırıcılık sağlanmalı

Akgül, alkollü ya da uyuşturucu kullanarak motosiklet kullanan kuryeler için ağır cezalar getirilmesi gerektiğini savundu. "Bu gibi durumlarda meslekten men edilmeleri ve tekrarı halinde hapis cezası verilmesi, kazaları ciddi şekilde azaltacaktır" ifadelerini kullandı.

Erken emeklilik gerekli

Kuryeliğin zorluğunun tartışılmaz olduğunu belirten Akgül, "Bazı meslekler, yıpratıcı, yorucu ve tehlikeli olduğu için erken emeklilik gerektiriyor. Bizim mesleğimizde göğüs hastalıkları gibi kalıcı hasarlar kaçınılmaz. Tehlike kısmı zaten tartışılmaz; en ufak kazalarımız bile kırılmalarla sonuçlanıyor, en kötüleri ise ölümle. Maalesef, naaşlarımız tek parça halinde olmuyor" dedi. Akgül, kuryelerin trajik bir gerçeğiyle sözlerini tamamladı: "İnsanlar doğar, büyür, ölür. Ancak biz kuryeler maalesef doğuyoruz ancak büyümeden ölüyoruz.”

Muhabir: Semra İğtaç