Körfez için ‘Çalışma Grubu’ yolda: Komisyonlarda kabul edilirse kurulacak! Körfez için ‘Çalışma Grubu’ yolda: Komisyonlarda kabul edilirse kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Birleşiminde, İzmir’deki öğrencilere, “Aylık 480 TL’ye 100 kontörlük abonman verilmesi” ni içeren önerge, komisyonlara sevk edildi. İlgili önerge komisyonlarda kabul edilirse İzmir’deki öğrenciler aylık 480 TL karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarına tam 100 kez binebilecek. 

Tugay’ın vaadiydi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, henüz seçim döneminde kampanyasını yürütürken öğrenciler bazı özel gruplar için “uygun fiyata aylık abonman” için çalışma yürüteceğini açıklamıştı. Tugay o vaadini, "Ulaşımda öğrencilere belirgin bir indirim yapmayı, aylık abonman kartı çok uygun fiyatla sağlamayı düşünüyorum. Bazı özel gruplara toplu ulaşımda indirim yapmayı düşünüyorum" diye duyurmuştu. 


İlgili önerge şu şekilde:
“6. Eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin ulaşım giderlerini azaltarak maddi açıdan destek sağlamak, toplu taşıma kullanımını teşvik etmek ve sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırmak amacıyla "Aylık Öğrenci İzmirim Kart Projesi" kapsamında, aylık 480,00-TL karşılığında yüklenecek 100 kontörlük biniş hakkının genel kullanım koşulları ile kurum ve kuruluşların gelir modeline ilişkin hazırlanan ve ekte yer alan  kılavuz doğrultusunda öğrenci aylık abonman tarifesi uygulamasında kullanılmış kontörlerden doğabilecek finansman açığına ilişkin hesaplamaların İzmir İnovasyon ve Teknoloji Anonim Şirketi tarafından, mevcut öğrenci toplu ulaşım fiyat tarifesine göre hesaplamalarının yapılarak, imzalı ve onaylı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi - Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne gönderilmesi suretiyle; gerçekleştirilecek hizmet projesi kapsamında, ücret farklarının Belediyemiz bütçesinden karşılanması hususunun görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.2438788)”

Muhabir: BATUHAN KAYA