Türk İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, gazetecilerle yaptığı toplantıda yerel yöneticilerin kendilerine destek olmadığını ve işçilerin yalnız bırakıldığını vurguladı. Alsancak'taki sendika binasında gerçekleştirilen açıklamada Çakmak, "İzmir'de yalnız kaldığımızı hissediyorum. Sanayiciler bizden çekiniyor ve işyerlerine bizi almıyor. Ayrıca kenti yönetenlerden de destek göremiyoruz. Bu bölgede gerçekleştirdiğimiz grevlerde ideolojik olarak bize destek olan bazı kişiler dışında kimse yanımızda olmadı," dedi.

“Yerel yönetimlerden destek bekliyoruz”

Çakmak, yerel siyasetçilerin sendikal faaliyetleri göz ardı ettiğini belirterek, "58 gün Kristal Yağlar'da, 10 gün Ege Üniversitesi'nde alacaklar için mücadele ettik. İpeko ve Special'da da devam eden mücadelemizde yanımızda kimseyi göremedik. Bu durumu anlamıyorum. Siyasi aktörler ve kenti yönetenler işçi sınıfından uzak olmamalı. Bizler, bu şehirde çalışıp bu şehirde yaşıyoruz ve dolayısıyla yerel yöneticilerden hizmet ve destek bekliyoruz. Sadece oy vererek değil, bu oyların karşılığında hizmet alarak faaliyet göstermeleri gerektiğini düşünüyorum," dedi.

"Örgütlenmeyi kötü algılıyorlar"

Başkan Çakmak, kırgınlık duygusunu da dile getirerek, mevcut hükümetin vergi ve ruhsatta destek sağladığını, ancak bu paraların yerel bölgelerde harcandığını ifade etti. "Vergileri yerel yönetimler topluyor, hükümet ise ruhsat ve destek sağlıyor. Ancak işçiye asgari ücreti reva görüyorlar. Bu yüzden biraz kırgınım. İzmir siyasetine de kırgınım çünkü İzmirli siyasetçiler işçilere ve emekçilere yeterince sahip çıkmıyor. İşçiden uzak olanlar, toplumdan da uzaklaşır. Bizim cebimizde para olursa, siyasi partilerimizi, derneklerimizi ve ülkemizi güçlendirebiliriz. Paraları başka yerlerde değil, İzmir’de harcıyoruz. Herkesin birbiriyle uyum içinde olup destek vermesi gerekiyor. Destek vermeyip de örgütlenmeyi kötü anlatanlar süreci zorlaştırıyor. Herkes, hangi sendika varsa ona üye olmalı. Bugün 6 milyon insan asgari ücretle hizmet sektöründe çalışıyor. Bu sektör büyük bir kesimi oluşturuyor. Özel hastaneler, okullar ve tekstil sektörü sıkıntı içinde, çünkü asgari ücretle çalışanların artması, bu kuruluşların maliyetlerini iki katına çıkarıyor. Neden böyle olduğunu açıklasınlar." ifadelerini kullandı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ