Semra İğtaç- İzmirli yapımcı Pelin Uzun’un imzasını taşıyan ve yönetmen Sinan Uzun tarafından çekilen “M.E.Z.A.R.” filmi, 19 Temmuz'da izleyiciyle buluşuyor. İzmir'de yaşayan dört küçük arkadaşın hikayesini anlatan film, gerçek hayattan esinlenilmiş duygusal ve dramatik bir yapıt olarak öne çıkıyor.

Film, boş zamanlarında mezarlıkta dua edip, su taşıyıp, çiçek satarak para kazanan dört küçük arkadaşın, mezarlık bekçisi Mürsel’in önerisiyle kazançlarını eşit paylaşmaya karar vermeleriyle başlıyor. Ancak hikaye, mezarlıkta uyuyan Ramazan’ın İstanbul’a gitme hayalini gerçekleştirmek için ortak para biriktirme kararı almalarıyla daha da derinleşiyor. Ramazan'ın geçmişte anne ve babasının ölümüne şahit olması ve katilin onu takip etmesi, çocukların onu koruma çabalarını konu alıyor. Mustafa'nın, bayram arifesinde Ramazan'ı evine davet etmesi ve babasının Ramazan'ın cesaretine övgüler yağdırması, Mustafa'nın geceyi mezarlıkta geçirmeye karar vermesine yol açıyor. Ancak o gece beklenmedik bir trajedi yaşanıyor.

Yönetmen Sinan Uzun, çocukların ölüm kavramını nasıl algıladığını ve mezarlık çevresinde hayatı nasıl tanıdıklarını anlatmayı hedeflediğini belirtiyor. Filmin, çocukların ölümü bir oyun veya iş olarak gördükleri ironik bir döngüyü yansıttığını vurgulayan Uzun, seyircinin mezarlıkta çalışan çocukların yerine kendilerini koyabileceklerini ya da kendi kayıplarını hatırlayacaklarını ifade ediyor.

Pelin Uzun kimdir?

1984 İzmir doğumlu olan Pelin Uzun, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Satış Yönetimi mezunudur. Halen Pelin Uzun - Toprak Film işletmesinin sahibi olarak yapımcılık mesleğini sürdürmektedir. Uzun, “Okul Yolu”, “Yansıma”, “Çerçeve” ve “Azraille Dans” gibi birçok projede yapımcı olarak yer almıştır.

Sinan Uzun kimdir?

1984 Ankara doğumlu olan Sinan Uzun, halen Turuncu TV’nin yönetmenliğini yapmaktadır. 2005 yılından itibaren birçok TV kanalında yönetmenlik yapmış olan Uzun, “Adım Adım”, “Azraille Dans” ve “El-Zebir” gibi uzun metraj filmlerin yanı sıra, çeşitli belgesel ve kısa filmlerde de yönetmenlik yapmıştır.

Oyuncu Kadrosu:

Gazi Şeker (Bekçi Mürsel): İstanbul doğumlu olan Gazi Şeker, Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Fakültesi mezunudur. Dicle, Ağlamak Yok, Yaban Gülü, Unutulmaz ve Veda dizilerinde rol almış olan Şeker, “Azraille Dans” filminde de rol almıştır.
Özgür Yelaldı (Hatice Hanım): İzmir, Ödemiş doğumlu olan Özgür Yelaldı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunudur. Yeşil Deniz dizisindeki rolüyle tanınan Yelaldı, Gülizar dizisinde de rol almıştır.
Cemalettin Çekmece (Baba): Antakya doğumlu olan Cemalettin Çekmece, Selçuk Üniversitesi mezunudur ve İzmir Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk yapmaktadır. “Aden” filmi ve “Bodrum Masalı” dizisi gibi projelerde yer almıştır.

İzmir'in tarihi ve kültürel zenginliklerinden esinlenerek hazırlanan “M.E.Z.A.R.”, çocukların gözünden ölüm ve yaşamı anlatan etkileyici bir yapım olarak izleyiciyi sinemaya davet ediyor. 19 Temmuz’da sinemalarda kaçırmayın!

Muhabir: Semra İĞTAÇ