Dünyanın kabul gören oyuncak müzeleri arasında yer alan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, İzmir’in Konak ilçesinde bulunmaktadır. Müzenin hemen dışında, oyun oynayan çocuk motifleri görülebilir. Antika oyuncakların sergilendiği müzede, sanatçı ve yazar Ümran Baradan’ın özel koleksiyonu yer almaktadır. Koleksiyonda, Türkiye’den ve dünyadan çeşitli antikacılardan toplanmış eserler bulunur. Müzede 1000’den fazla antika oyuncak görülebilir.

Müze iki kattan oluşur, girişinde ise ünlü ressam Pieter Bruegel’in eseri “Çocuk Oyunları” tablosunun motifleri ile dekore edilmiş bir kafeterya göze çarpar. Müzenin ilk katı pelüş oyuncaklara ev sahipliği yaparken, ikinci katı ise arabalar, bebekler ve çeşitli oyuncakları barındırır. Müzede zaman zaman Karagöz ve Hacivat oyunları da sergilenmektedir.

Oyuncak müzesi giriş saati ve giriş ücreti

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Konak’ta bulunuyor. Halil Rıfat Paşa Caddesi üzerinde yer alan müzeye toplu taşıma ile ulaşmak mümkün. Müze, Pazar – Pazartesi günleri dışında 09.00-17.00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Girişler ücretsizdir.

Oyun ve Oyuncak Müzesi’ne nasıl gidilir?

Müzeye ulaşım oldukça kolaydır, birçok toplu taşıma aracı bölgeden geçmektedir. Sahip olduğu konum ile oldukça kolay ulaşılabilen müze, İzmir’in popüler noktalarından sayılabilecek bir bölgede bulunur.

Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nden geçen ESHOT hatları:

121 – Mavişehir Aktarma Merkezi - Konak

152 – Gaziemir - Konak

19 – Şehitler - Konak

193 – Yurtoğlu – Konak

21 – Halil Rıfat Paşa – Konak

224 – Cennetçeşme – Konak

485 – Gaziemir İlçe Terminali – Konak

550 – Günaltay – Konak

587 – Limontepe – Konak

15 – İnönü – Konak

157 – Aktepe Mahallesi – Konak

Müzeye metro ve vapur ile de ulaşım bulunmaktadır. Metronun Konak durağında inerek, vapurla ise Konak İskelesi’ne gelerek kısa bir yürüyüşün ardından müzeye ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi