İzmir Büyükşehir Belediyesi bir önceki başkanı Tunç Soyer, UKOME'ye 120 dakika ücretsiz ulaşım hakkını götürmüştü, ancak UKOME kararı kabul etmedi.

Yerel seçimler sonrası Başkan Cemil Tugay da 90 dakika ücretsiz ulaşım sözü vermişti. Ancak UKOME'ye taşınan teklif yine kabul edilmedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tugay, "Hükümetin müdürlerinin oylarıyla 90 dakika kararı 15’e 13 reddedildi" ifadelerini kullandı.

UKOME'nin İZBAN'ı gerekçe göstererek kararı reddettiğini belirten Tugay, "Deniyor ki, ‘siz bu 90 dakika kararını alırsanız İZBAN mağduriyet yaşar’. Belediyenin yaşadığı mağduriyetle ilgilenmiyor kimse." dedi.

Tugay 90 dakika talebini tekrar tekrar gündeme getireceklerini de söyledi.

UKOME kimlerden oluşuyor?

Bu gelişme sonrası İzmirliler UKOME nedir, kimlerden oluşmaktadır diye merak etmeye başladı. İşte UKOME üyeleri...

İl Jandarma Komutanlığı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, TCDD Taş. A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü, DHM İşl. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hiz. Düz. Genel Müdürlüğü, İzmir Bölge Liman Başkanlığı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, ESHOT Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Ulaşım Projeleri Şube Müdürlüğü, Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İzmir Metro A.Ş Genel Müdürlüğü.

Editör: Özlem Çimen Durmaz