İzmir Fuar Lunapark’ının işletmeciliğini yıllardır sürdüren Coşkun Ailesi, tahliye kararına karşı bir açıklama yaptı. Aileyi temsilen sosyal medyadan açıklama yapan Önder Coşkun, tüm sosyal medya platformlarında #LunaparkaDokunma etiketiyle bir çağrıda bulundu.

Coşkun, bugün saat 14.00’te İzmir Fuar Lunapark kapısının önünde bir araya gelme çağrısı yaparak, “Tüm İzmirlileri, Lunapark’ın hayatına dokunduğu herkesi, dostlarımızı, anılarımızı yad etmeye bekliyoruz. Lunapark hepimizindir.” ifadelerini kullandı.

İzmir’in simgelerinden biri olan Kültürpark’taki lunaparkın tahliye çalışmaları devam ediyor. Belediye tarafından yürütülen tahliye süreci sürerken, İzmirliler bu duruma ne diyor? Halkın görüşlerini aldık:

Ulaşımı zor olacak

Feyzullah Yücel (60), Lunaparkın kaldırılıp başka bir yere taşınmasının ulaşım açısından zorluk yaratacağını düşünüyor. “Şu anki lunaparka çocuklar rahat bir şekilde gelebiliyordu. Daha uzak bir noktaya taşınırsa ulaşımı zor olur. Acaba yerinde kalsa daha mı iyi olurdu?” diyerek mevcut konumun korunmasının daha avantajlı olabileceğini söylüyor. Ayrıca, tahliye sonrası alanın ne şekilde değerlendirileceğini merak ettiğini belirtiyor.

Nostaljik olduğu için devam etmeli

Yücel, lunaparkın yalnızca İzmirliler için değil, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen ziyaretçiler için de nostaljik bir anlam taşıdığını vurguluyor: “Lunapark benim çocukluğum demek. Türkiye’den İzmir’e gelenler için de önemli. Eskiye ilgi yok diyorlar ama nostaljik olduğu için devam etmeli.” diyor.

İzmir'in en küçük ilçesi: Beydağ'da kaç tane mahalle var? Beydağ'ın mahalleleri İzmir'in en küçük ilçesi: Beydağ'da kaç tane mahalle var? Beydağ'ın mahalleleri

Eski Kültürpark’ın havası kalmadı

Mesude Yiğit (45) ise geçmişte fuarın eğlence anlayışının çok daha farklı olduğunu belirtiyor. “Eskiden gazinolar vardı, lunapark vardı. Şimdi ikisi de yok. Artık eski Kültürpark havası kalmadı. Çocuklarımızı alıp Fuara gelmek isteriz” diyor. Fuardaki eğlence kültürünün tamamen değiştiğini ve bu durumun İzmir’e gelenler için bir eksiklik olduğunu düşünüyor.

Eğlenceye erişim zorlaşacak

Timuçin Yıldıran (51), lunaparkın şehir içinde yeniden kurulmasının zor olduğunu ifade ediyor: “Burası fuar alanıydı, tatil zamanlarında çocuklarımızı buraya getirirdik. Ama artık şehir içinde kuramazlar, büyük bir yer lazım. Çok uzağa taşınırsa burası bir cazibe merkezi olmaktan çıkar. Çocukluğumuzun eğlencesi yok oluyor. Belki sembolik sadece dönme dolap kalabilir. Nostalji olur. Örneğin Ankara’daki Lunapark küçük ve erişebilir” diyor. Yıldıran, lunaparkın başka bir yere taşınmasının eğlenceye erişimi zorlaştırabileceğini belirtiyor.

Lunaparkın Eski Tadı Yok

56 yaşındaki Ayşen Şakar, lunaparkın kaldırılmasının gerekli olduğunu ancak yeni yerinin yakın bir noktada olmasının daha mantıklı olacağını düşünüyor. “Bütün çocukluğumuz orada geçti ama kalkması şart. Kalksın ama yakın bir yerde olsun. Şu an lunaparkın hiçbir tadı kalmadı, fuarda eski çocukluk anılarımızdan eser yok. Hayvanat bahçesi yok, eski lunaparkın heyecanı yok, zaten kaldırılması daha doğru olur.” diyen Şakar, İzmir Fuarı’nın geçmişte çok daha keyifli olduğunu belirtiyor. Fuarı ziyaret edenlerin de bu değişimi hissettiğini söyleyen Şakar, “Akşehir’den, Konya’dan gelen misafirlerimiz var, onlar da ‘Eski fuarın tadı kalmadı’ diyor.” ifadelerini kullanıyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ