İzmir'de birbirinden güzel plajlar, yaz tatilini düşünen İzmirlilerin hayallerini süslüyor. Bu plajlardan biri de Foça'da bulunan Kosova Plajı. Bu plajın en büyük imkanlarından biri de ücretsiz olarak denize sıfır bir kamp imkanı sunması. Peki Kosova Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Kosova Plajı

Kosova Plajı Kamp Alanı İzmir Foça’da yer alan ücretsiz kamp alanlarından biri.Hem çadır kampı hemde karavan kampı için uygun yerlerden biri olan Kosova Plajı denize sıfır bir kamp yapmak isteyenler için adeta biçilmiş kaftan.

Ayrıca plajın içerisinde özel bir işletme de bulunuyor. İsteyenler bu işletmenin içerisinde yer alan restorandan yeme içme ihtiyaçlarını karşıyalabilir.

Kamp alanında ücretsiz olarak kamp yapmak istediğiniz maalesefde WC ve diğer kamp olanakları bulunmuyor. Fakat işletmede kamp yaparsanız WC,duş,elektrik,karavan alanı,restoran gibi olanaklardan da faydalanabilirsiniz.

Kamp alanı yeterince yeşille iç içe olduğundan dolayı yaz aylarında güneşin altında kavrulma gibi bir problem de yaratmıyor. 

Kosova Plajı giriş ücreti

Halk plajı olarak ayrılan kısım için herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Fakat içerisinde bulunan işletmeden yararlanmak isterseniz belirli ücretlendirmeler var.

Plajın içerisindeki işletmede kamp detayları şu şekilde;

Kişi başı giriş ücreti 25 lira, araç girişi ise 50 lira.
Çadır ve karavan yeri kirası olarak günlük 25 lira talep ediliyor.
Aynı zamanda işletmeden çadır kiralama şansınız da bulunuyor.

Kosova Plajı nerededir? Nasıl gidilir?

Kosova Plajı Foça ilçesinde bulunuyor.

Açık adresi ise şu şekilde:  İsmetpaşa, İsmetpaşa Mersinaki Caddesi Kosova Küme Evleri, D:no 1, 35680 Foça/İzmir

Ulaşım: İzmir’den gelirken, yeni açılan İzmir – Çanakkale Çevreyolu üzerinden, Foça girişini kullanarak yarım saat içinde plaja ulaşabilrsiniz. Yine aracınız ile Karşıyaka yönünden gelirken Menemen’e gelmeden Seyrek yol ayrımını kullanarak Gerenköy üzerinden sola döndüğünüzde, Bağarası üzerinden Foça merkezi geçerek, yaklaşık 8 dakika sonra kampa ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma ile: İzban’dan Hatundere istasyonunda indiğinizde, 744 numaralı Foça Otogar’a kadar gelen otobüse binmelisiniz. Otogardan ise Yeni Foça istikametine giden dolmuşları kullanarak kamp alanının önünde inebilirsiniz.

Dolmuşların saatleri ise otogardaki tabelalarda yazıyor. En yakın zamandakini tercih ederek ya da beklemek istemezseniz taksi kullanarak Kosova Plajı’na kolayca gidebilirsiniz.

Foça Kosova Plajı'na daha rahat ulaşabilmeniz açısından aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Aşağıdaki haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Foça Kosova Plajı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp