Yiğit SÜTCÜ -  Yeni yönetim kurulu ve iddialı transferleri ile dikkat çeken İzmirspor, sezonun ilk maçına Çeşme’de çıktı. İlk yarıda Aytaç Deniz’in golü ile öne geçen İzmirspor, ikinci yarıda bu skoru koruyarak ilk 3 puanını hanesine yazdırdı. Çeşme Belediyespor galibiyetinin ardından, İzmirspor ilk iç saha maçında Torbalıspor’u konuk edecek. 

Yönetimden motivasyon yemeği

Sezon öncesi takımdaşlık hissini artırmak isteyen İzmirspor yönetimi tüm teknik kadro ve takımın buluştuğu bir yemek organizasyonu düzenledi. Bahçelievler Asil’in Yeri’nde gerçekleşen akşam yemeği, sezon öncesi takıma büyük moral aşıladı. Akşam yemeğinin ardından hem kulüp başkanı Nedim Topaloğlu hem de teknik direktör Ahmet Saray, İz Gazete’ye konuştu. 

“Takımın durumundan memnunum”

İz Gazete’ye konuşan teknik direktör Ahmet Saray, “6 haftalık bir çalışma imkanımız oldu. Bu sürenin tamamını tesislerde geçirerek takım havasını oluşturmaya çalıştık. Alt takımlardan gelen oyuncuları görme şansımız oldu. Bu süreçte 5 tane hazırlık maçı oynadık. Bu maçlar her anlamda bizim için çok verimli geçti. Yüzde yüz hazır olmasak da takımın durumundan çok memnunum. Ligimize başlıyoruz, umuyorum sonunda şampiyonlukla neticelenir. Tüm İzmirspor camiasına ve taraftarlarına hayırlı olsun.” dedi.

“Rakibe göre sistem”

İzmirspor’un nasıl bir sistem ile sahada olacağı sorusunu da yanıtlayan Saray, “Temel sistemimiz 4-3-3 olsa da, gerek kendi oyuncularımızın durumu, gerekse de yapılacak rakip analizleri ile kolaylıkla sistem değiştirecek bir yapı inşa etme gayretindeyiz. Sabit değil değişken bir sistem anlayışına sahip olacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkandan şampiyonluk mesajı 

İz Gazete’nin sorularını yanıtlayan İzmirspor Başkanı Nedim Topaloğlu, sezonla ilgili “Biz yönetim olarak gereken herseye yaptık. Artık söz futbolcularda, inanıyorum ki başarılı olacağız. Teknik heyete de güvenimiz tam, bu sene şampiyon olarak bir üst lige çıkacağımıza inanıyoruz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Koskoca İzmirspor’a mı yer yok?”

İç saha maçlarının nerede oynayacaklarını sorduğumuz Başkan Topaloğlu, sorumuzu “Buca için dilekçe verdik. Net bir yanıt alamadık. Atatürk Stadyumu için başvurduk, olumsuz yanıt aldık. Bornova için de olumlu yanıt alamadık. Şimdi Balçova için başvuru yapıyoruz. Sizin anlayacağınız koskoca İzmirspor’a koskoca İzmir’de stat bulamıyoruz.En son ihtimal Yeşilyurt.” şeklinde yanıtladı.

Muhabir: Yiğit Sütcü