Yiğit SÜTCÜ- İzmir’in köklü takımlarından İzmirspor, makus talihini yenip eski günlerine dönmeyi arzuluyor. 1923 yılında kurulan ve Metin Oktay gibi Türkiye’nin en önemli futbolcularından birisini yetiştirmiş olan Şimşekler, uzun yıllardır alt liglerde mücadele ediyor. Eski şaşalı günlere geri dönmek isteyen camia, bu sezon teknik direktörlük görevine tecrübeli isim Erkan Aslan’ı getirdi. Deneyimli teknik adam, Ege bölgesi ve İzmir futbolunu yakından tanıyan bir isim. Aslan, antrenörlük kariyerine Manisaspor’da başlamasının ardından Ödemişspor, Muğlaspor, Somaspor ve Kınık Belediyespor gibi pek çok takımda görev yaptı. Öte yandan İzmirspor’da sportif direktörlük görevine de Agah Oktay Yılmaz getirilmişti. Futbol kariyerine Göztepe’de başlayan Yılmaz’ın transfer sürecinde de önemli rol alması bekleniyor.

Karabağlar Atatürk Spor Tesisi ilk hedef

Geçtiğimiz sezon maçlarını 1.500 kişilik Yeşilyurt Sahası’nda oynayan İzmirspor, önümüzdeki sezon için Karabağlar Belediyesi tarafından inşa edilen Atatürk Gençlik Merkezi’nde bulunan stadda oynamak talebinde. 3000 kişilik modern bir futbol sahasının da bulunduğu tesis, modern yapısıyla da dikkat çekiyor. Tesiste sadece futbol sahası bulunmuyor. Karabağlar Belediyesi’ne ait merkezde havuzdan voleybol sahalarına, tenis kortlarından basketbol sahalarına kadar pek çok imkan mevcut. Merkezin kısa sürede tam kapasite açılışı yapması bekleniyor.


Atatürk Gençlik Merkezi'nin özellikleri

Futbol Sahası: Üzeri çelik sistemle örtülü, 3 bin seyirci kapasiteli tribüne sahip.

Basketbol ve Tenis Kortları: 3 açık basketbol sahası ve standartlara uygun tenis kortu.

Isıtmalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu: Çocuk eğitim havuzu ile birlikte.

Diğer Spor Branşları: Basketbol, voleybol, hentbol, judo, tekvando, jimnastik, güreş gibi branşlar için uygun alanlar.

Ek Tesisler: Kondisyon/antrenman odaları, giyinme-soyunma odaları, spor malzemeleri satış noktası, dinlenme alanları, kafeterya, amatör spor kulüp odaları, hakem odası, acil müdahale odası

Çeşitli Spor Alanları: Futbol sahası, çelik çatıyla örtülü tribün, yüzme havuzları, soyunma odaları ve bölümler.

Amatör Spor Kulüpleri İçin Alanlar: Antrenman yapabilecekleri alanlar sağlanacak.

Açık ve Kapalı Spor Alanları: Resmi spor karşılaşmalarının oynanabileceği birçok branşa yönelik alanlar.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ