Sezon öncesinde başta Buca ve Atatürk statlarında oynamak için resmi talepte bulunan İzmirspor, iki başvuruda da olumsuz yanıt almıştı. Şimşekler, son olarak Balçova Stadyumu için onay almış, ancak kulübün sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, maçın Yeşilyurt Stadyumu’nda oynanacağı belirtilmişti. Bu durum İzmirsporlu taraftarlar arasında şaşkınlık yaratmıştı.

Sadece ilk maç Yeşilyurt’ta 

İlk hafta maçını, Balçova maçına denk gelmesi sebebiyle Balçova’da oynayamayacak olan Şimşekler, istemeye istemeye Yeşilyurt Stadı’nda oynayacak. İzmirspor yönetiminin sadece bu maçı Yeşilyurt’ta oynayıp, bir daha bu sahayı kullanmak istemediği öğrenildi. Yapısı gereği kafese benzetilen Yeşilyurt sahası, hem teknik heyet hem de futbolcular tarafından istenmiyordu. Konuyla ilgili İz Gazete’ye konuşan teknik direktör Ahmey Saray, “Yeşilyurt’ta daha çok bir halı saha havası var. Futbolcuların orada motive olması hayli güç.” ifadesini kullanmıştı. 

Taraftarlardan baklavalı ziyaret

Öte yandan, Torbalı maçının hazırlıkları devam ederken, Lacivert beyazlı taraftarlar, gerçekleştirilen antrenman sonrasında takımla bir araya gelerek baklava ikram etti. Bu sezon şampiyonluk isteyen taraftarlar, futbolculardan yüksek tempo ve mücadele etmelerini istedi. Taraftarlar, futbolcular ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ