Batuhan KAYA/iz Gazete- 12 Temmuz’da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili geçtiğimiz gün yeni bir gelişme daha yaşanmıştı. 14 kişinin daha önce tutuklandığı olayla ilgili toplam gözaltı sayısı 11’e yükselmişti. İfadelerin alınmasının ardından; Savcılık, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu’nun da aralarında bulunduğu 9 kişi için tutuklu yargılaması talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilirken Gediz Elektrik Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ve Gediz Elektrik Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin için tutuksuz yargılanma talep edilmişti.

Mahkeme tarafından Ergin ve Yıldırım için adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. 
İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de aralarında bulunduğu 9 kişinin de adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verildi. GDZ Elektrik Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan’a elektronik kelepçe takılmasına karar verildi.

“Gözaltına alınış şekilleri bizi rahatsız etti”

Adliye çıkışında basın açıklamasında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Hiç beklemediğimiz anda hiç beklemediğimiz bir şekilde genel müdürümüz, genel müdür yardımcımız ve eski genel müdürümüz gözaltına alındı. Sonra da bunun nereden kaynaklandığını anlamaya çalıştık. Verilen bir bilirkişi raporuna göre alındığı anladık ancak bunlar hukuken geçerli olan iddialar değildi. Hukukçu arkadaşlarımız bu iddiaların yersiz olduğunu savundular. Kurumumuzda mesaisinin başındayken gözaltına alınış şekli bizleri çok rahatsız etti. O dakikadan itibaren ‘acaba bu süreç hukuka uygun yürüyecek mi?’ endişesi içindeydik. Ancak mahkeme onların salıverilmesine karar verdi ve sürecin hukuka uygun ilerleyeceğine dair bizde de bir kanaat oluştu. Kaybettiğimiz iki vatandaşımız ile ilgili yürüyecek sürece katkı vermek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“Yarın işbaşı yapacağım”

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Biz hiçbir zamanı yargılanmaktan ya ifade vermekten imtina etmedik, korkmadık. Her zaman adli makamlara süreç boyunca yardımcı olmaya çalıştık. Alınan karardan mutlu ve umutluyuz. Bu kentin bazı değerleri temsil ettiğinin farkındayız. Yaptığımız görevi memuriyet olarak değil, temsil ettiğimiz değerlerin taşıyıcısı olarak görüyoruz. Bu nedenle yarından itibaren görevimizin başında olacağız, kent için canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

11 kişi tutuksuz yargılanacak

Savcı, 9 kişiyi tutuklu yargılama talebi ile sevk ederken mahkeme, şüphelilerin tamamının tutuksuz yargılanmasına karar verdi. İşte isimler: 
İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Adana Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı ve ESKİ İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, GDZ Elektrik Dağıtım Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve GDZ personeli Halit Özpelit, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin.

Muhabir: Batuhan KAYA