Twitch yayıncısı Jahrein'in gözaltına alındı. Peki, Jahrein olayı nedir? Ahmet Sonuç kimdir?

Jahrein olayı nedir?

Twitch yayıncısı Jahrein'in gözaltına alındığını ve kendisine müstehcenlik suçundan işlem başlatıldığını duyuran Antalya Emniyet Müdürlüğü, yaptığı basın açıklamasını 'Bazı basın/yayın organları ile sosyal medya hesaplarında internet aracılığı ile müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar yapıldığı haberlerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur' başlığıyla duyurdu. Jahrein hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesine göre 'müstehcenlik' suçundan işlem başlatıldığı ifade edildi. Jahrein'in toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar nedeniyle 12 Eylül'de Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Ahmet Sonuç kimdir?

Jahrein lakabıyla bilinen Türk internet ünlüsü Ahmet Sonuç, dijital platformlardaki yayıncılık kariyeri ve siyasi yorumlarıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. 29 Kasım 1988'de İstanbul'da doğan Jahrein, 2011 yılında Justin.tv'de internet yayıncılığına başlamıştır. Platformun kapanışının ardından Twitch'te yayınlarını sürdüren Jahrein, 2021'de Twitch Bit skandalının ortaya çıkmasına katkı sağlamış ve Temiz Twitch hareketine katılmıştır. Ancak platformun skandalla ilgili adım atmaması üzerine bir süre YouTube ve Nimo TV'de yayın yapmıştır. 2022'de Twitch'e geri döneceğini açıklayan Jahrein, 2024'te ise yeni bir platform olan Kick'e geçmiştir.

Aynı zamanda 2012'den beri YouTube'da oyun videoları paylaşan Jahrein, siyasi arenada da etkindir. 2023 Türkiye genel seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olacağını duyursa da bu karardan vazgeçmiştir. Siyasi yorumlarıyla tanınan Jahrein, Mayıs 2021'de Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Haziran 2021'de Ali Babacan'ı yayınlarına konuk etmiştir. Zamanla sosyal medya üzerinden çeşitli siyasetçilerle tartışmalara girmiş ve bazı davalarla karşı karşıya kalmıştır.

Eğitimini Leipzig Üniversitesi’nde Moleküler Fizik ve Biyokimya Bölümünde sürdüren Jahrein, oyun yayıncılığına ağırlık verdiği için üniversiteyi tamamlamamıştır. Ardından Polonya'ya taşınmıştır. G2A'de çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönerek Antalya'ya yerleşmiştir. 2018'de "Oyunun Yıldızları Ödülleri"nde en iyi yayıncı ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca 2023'te Altın Palmiye Ödülleri'nde "Yılın En İyi Twitch Yayıncısı" seçilmiştir. Son olarak Jahrein, 2023 yılında YouTube'da JahreinIRL isimli kanalı üzerinden gerçek hayatta eğlence içerikleri üretmeye başlamıştır.

Ünlü yayıncı Jahrein gözaltına alındı: Sebebi açıklandı

Muhabir: Tuğkan ÜSKÜP