Yiğit SÜTCÜ- Kadın Cinayetlerini Önleme Platformu gönüllü avukatlarından Nevraz Sığın, Sığacık’ta düzenlenen protesto gösterisinin ardından İz Gazete’ye konuştu. Sığın, yaşanan olayların alışıldık bir konu haline getirilmesinin son derece tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Gerçekleştirilen protesto gösterisini değerlendiren Nevraz Sığın, Seferihisar’ın seçilmesinin sebeplerini de anlattı. Sığın, 6284 sayılı yasanın uygulanması için seferberlik ilan ettiklerini belirtti. Aynı zamanda Seferihisar Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Nevraz Sığın, “Seferihisar’ı seçmemizin önemli bir sebebi var. İlçemizde öldürülen Neşe Tavcı’yı tekrar hatırlatmak istedik. Önümüzdeki hafta bu cinayetin davası görülecek. Her platformdan sesimizi yükseltmek düşüncesindeyiz.” şeklinde konuştu.

Sadece kadın değil

İktidarın politikalarını da eleştiren Sığın, “Bu politikalar sadece kadınları hedefe koymuyor. Kadınların yanı sıra çocukların, hayvanların ve doğanın katledilmesine çanak tutan politikaları her mecrada eleştirmeye devam edeceğiz. Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin de bizlere çok destek oldu. Bu hareketin Seferihisar’dan başlaması bizim için büyük önem taşıyor.“ ifadelerini kullandı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ