Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, 10 Şubat 2025 tarihinde okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusunu gündeme getirdi. İl valiliklerinden gelen açıklamalarla, bazı illerde eğitim-öğretime ara verildiği duyuruldu.
Kar tatili olan iller hangileri?
Ordu’da okullar tatil edildi
Ordu Valiliği, 10 Şubat Pazartesi günü, Akkuş, Kumru ve Ünye ilçelerinde bazı okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Ordu'daki açıklamaya göre, Akkuş ilçesindeki Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu ve Yeşilgüneycik İlkokulu hariç tüm okullarda eğitim yapılmayacak.
Çanakkale'de taşımalı eğitim tatil edildi
Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Çan ilçesi ve Yenice ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için 10 Şubat tarihinde eğitime ara verildiği belirtildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle, öğrencilerin güvenliği göz önünde bulundurularak bu karar alındı.
Samsun ve Sinop’ta taşımalı eğitim tatil edildi
Samsun'un Alaçam, Kavak ve Salıpazarı ilçelerinde, Sinop'un Gerze ve Dikmen ilçelerinde ise taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı. Samsun ve Sinop'taki okullarda, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim alan öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla tatil kararı alındı.