Geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performans ile ligde Fenerbahçe Beko ile final oynayan Karşıyaka, kabus gibi bir başlangıç yaşıyor. Başta sponsor olmak üzere pek çok olumsuz gelişme yaşayan yeşil kırmızılılar, dün de yoğun bir gündemle boğuşmak durumunda kaldı.

Maç günü ayrılık

Karşıyaka’da Tenerife maçı öncesi kritik bir gelişme yaşandı. Gündüz saatlerinde genel menajerlik görevini yürüten Haluk Yıldırım ile yolların ayrıldığı açıklandı. Yeşil kırmızılı ekipten yapılan açıklamada “Karşıyaka’mızda genel menajerlik görevini yürüten Haluk Yıldırım ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Haluk Yıldırım’a kulübümüze yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.” İfadelerine yer verildi. Taraftarlar bu ayrılık haberine olduğu kadar zamanlasına da tepki gösterdi. 

İlk ayrılık değil

Sezon öncesiKarşıyaka Basketbol’da flaş bir ayrılık daha yaşanmıştı. yaşandı. 5 yıldır baş antrenör Ufuk Sarıca’nın yardımcılığını yapan Recep Şen ile yolların ayrıldığı duyurulmuştu. belirtildi. Ayrılık yeşil kırmızılı taraftarlarda endişe yaratmış, geçtiğimiz sezon ligde final oynayan takımın, bu sene nasıl bir performans göstereceği konusunda kaygı yaşayan taraftarlar, sosyal medya üzerinden kaygı dolu paylaşımlar yapmıştı. 

Kötü bir sınav verdi

Tüm bu belirsizlikler içerisinde ilk Avrupa Kupası maçına çıkan Karşıyaka, sahada da istediklerini yapamadı. Karşıyaka Atatürk Spor Salonu’nda, Tenerife takımını ağırlayan yeşil kırmızılılar, rakibin baştan sona üstün oynadığı müsabakadan 87-76 mağlup ayrıldı.

Tenerife bizden daha iyiydi

Maçın ardından konuşan baş antrenör Ufuk Sarıca ”İlk yarıda iyi oynadığımız bir dönem vardı, 7 sayı öne geçtik ama bir anda herkes durdu. Bütün hazırlık dönemini hücumda paylaşarak oynadık ama dün sadece 8 asist yapmışız. İkinci yarı rakibimizi devamlı yakalamaya çalıştık, bir bölümde yakaladık ama yine burada bireysellik maalesef ön plana çıktı. Burada hatalar var, bu kadar organize, beraber oynayan bir takımı yakalamak kolay değildi. Tenerife bizden daha iyiydi, onları tebrik ediyorum. Çalışmaya devam edeceğiz, daha ilk maç, yolumuz uzun, bundan sonrasına bakacağız." İfadelerini kullandı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ