Çeyrek asırı aşkın süredir Pınar sponsorluğu ile ligde yer alan Karşıyaka Basketbol’da sular durulmuyor. Belirsizlik ortamında takımda ayrılıklar da başladı; kadroda iki buçuk sezondur yer alan Thomas Akyazılı, Aliağa Petkimspor ile anlaşma sağlarken, Saint-Quentin maçına katılmadı. McDermott'un sakatlığı ise hala belirsizliğini koruyor.

Sarıca, karar aşamasında

Karşıyaka, ekonomik anlamda çözüm bulamazsa yüksek maliyetli yabancı oyuncularla yollarını ayırmayı ve daha düşük bütçeli oyuncularla takımı güçlendirmeyi planlıyor. Antrenör Ufuk Sarıca ve ekibinin de bu konuda karar aşamasında olduğu belirtiliyor. Kulüpteki 10. sezonunu geçiren Sarıca’nın, takıma geçmişte önemli başarılar kazandırmasının ardından, önümüzdeki günlerde yönetime önerilerde bulunması veya istifa dilekçesini sunması bekleniyor.

Yönetimde yaprak dökümü

Öte yandan kulüp yönetiminde istifalar da devam ediyor. Vergi ve diğer mali borçlar nedeniyle yönetimde bulunan isimlerin istifa ettiği iddia edilirken, Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na seçilen Mehmet Yaya'nın ardından, Bahri Ekmekçioğlu, Kazım Türk ve son olarak Bülent Kural yönetimden ayrıldı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ