Karşıyaka Belediyesi’nde beş yıl aradan sonra özlenen bir bayramlaşma töreni yaşandı. Yeni yönetimin, çalışanların ekonomik sıkıntılarına çözüm üretmeye yönelik adımlar atması, personelin umutlarını tazeledi. Yıllar sonra tam maaş alarak bayrama giren belediye çalışanları, yeni yönetimin kendilerini dinleyen ve sorunlarına duyarlı bir tavır sergilemesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.


Karşıyaka Belediyesi çalışanları İzgazete’ye şu açıklamayı yaptı: 
!Bizler için yıllardır unutulmuş bir şeydi bayramlaşmak hele böyle bir etkinlik şeklinde hazırlanmış bir bayramlaşmayı son beş yılda hiç yaşamamıştık. Uzaktan bürokratların kapalı kapılar ardında toplanıp bayram kutlaması yaptığına ise defalarca şahitlik etmişliğimiz oldu. 
Bu dönem en azından personele yaklaşım ve kurulan iletişim anlamında şimdiye kadar çok olumlu bir hava var. En azından karşımızda bizleri dinleyen ve sorunlarımızın çözümüne dair adım atmaya çalışan bir yönetim izlenimi herkeste var. Özellikle ekonomik olarak zor bir durumda olduğumuzu biliyoruz. Ancak bunun faturasını çalışana kesmek yerine çalışanların ekonomik durumuna dair çözüm üretmeye çalışıldığını görmek önümüzdeki 5 yıl için bizleri daha umutlu kılıyor. 
En son bugün bayramlaşma töreni öncesinde yaşanması muhtemel bir ekonomik problemi de başkanımızla görüşerek gidermiş olduk ve yine yıllar sonra bir bayrama tam maaş alarak giriyoruz. Çalışanlarla çatışma yerine onlara kulak vermek çözüme giden en önemli yollardan birisidir. Bu anlamda Karşıyaka Belediyesinde 5 yıl sonra esmeye başlayan bu olumlu havanın bozulmamasını umuyoruz. 
Bu anlamda Başkanımızdan sahip olduğu mütevaziliği kaybeymemesini diliyor  hem  Karşıyaka Belediyesi emekçilerinin hem de günlerdir hakları için çabalayan başta büyükşehir ve bayraklı olmak üzere tüm yerel yönetim emekçilerinin bayramını kutluyoruz. Hakları için direnen arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.
Karşıyaka Belediyesi Çalışanları ve Sendika yöneticileri”

Editör: Esra Seyirden