TFF 3'üncü Lig'de 7'nci sezonunu geçiren Karşıyaka, şampiyonluk hedefiyle yola çıkarken, sezonun ilk maçında Kırşehirspor SFK’yı ağırladı. Oyuncular, maçta futboldan çok sıcak hava ile mücadele etmek zorunda kaldı. 

Izmir Milli Takımı Ağırlıyor

Eylül sonuna kadar gece maçı yok 

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan maçın başlama saati, statta yaşanan ışıklandırma arızası nedeniyle 19.00'dan 17.00'ye alınmıştı. Tüm stadın elektrik sisteminin değişmesi gerekçesiyle Alsancak Stadı'nda Eylül ayının sonuna kadar gece maçı oynanamayacağı öğrenildi. Bu durum Karşıyaka kadar Altay'ı da olumsuz etkileyecek. 

İlk maçta yeni kadro 

Bu sezon Mustafa Reşit Akçay'ı teknik direktörlüğe getiren Karşıyaka, kadrosunu büyük ölçüde yeniledi. 14 oyuncusuyla yollarını ayıran kulüp, yaz döneminde 13 yeni transfer yaptı. Bu transferlerin çoğu, eski kulüplerinde şampiyonluk yaşamış tecrübeli isimlerden oluşuyor.

İlk yarı golsüz sona erdi 

Maçın ilk yarısında sahanın büyük bir kısmının güneş altında kalması sebebiyle maçta tempo oldukça düşük kaldı. Yeşil beyazlılar sağ kanatta Cenk Ahmet ile etkili olmaya çalıştı. Hakemin su molası vermesinin yanı sıra Kırşehir SFK'lı oyuncuların sıklıkla yerde kalması temponun düşmesinde önemli rol oynadı. İki takım da net pozisyonlar üretemeyince ilk yarı golsüz bitti. 

Maçın ikinci yarısında yeşil kırmızılı takım, baskıyı arttırdı. Kırşehir SFK'yı sahasına hapseden Karşıyaka üst üste pozisyonlar yakalamasına rağmen istediği golü bulamadı. Maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.  

Taraftar da sıcakla mücadele etti

Maçın oynandığı Alsancak Stadı'nda ışıklandırma arızası sebebiyle saat 17.00'de oynanması en çok da yeşil kırmızılı taraftarları etkiledi. Maç boyunca güneş altında kalan kapalı tribünde yer alan Karşıyakalı taraftarlar zorlu dakikalar geçirdi. İkinci yarıdaki baskılı oyundan memnun kalan taraftarlar, oyuncuları alkışlarla uğurladı.  

Taraftarlar tepki gösterdi  

Kırşehir SFK'nın özellikle ikinci yarı oyunu yavaşlatma hamleleri, yeşil kırmızılı taraftarların tepkisine neden oldu. Müsabakaya bu sebeple hakem tarafından 9 dakika uzatma eklendi.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ