Yiğit Sütcü- İzmir’in en köklü spor camialarından Karşıyaka’da, yönetim, hem basketbol hem de futbol branşlarında başarılı olabilmek için yoğun çaba sarfediyor. Basketbolda yeni sponsor arayışı sürerken, futbolda da tecrübeli sporcuların transferlerine devam ediliyor.

Geçtiğimiz hafta kulüpten yapılan açıklamada, basketbolda uzun yıllardır süren Pınar birlikteliğinin sona erdiği belirtilmişti. Taraftarları fazlasıyla üzüldüğü bu haberin ardından Karşıyaka yönetimi sponsor arayışlarını sürdürüyor. Zira geçen hafta yapılan açıklamada “Sorumluluklarımız gereği, Yönetim Kurulu olarak bu zor şartlarda hızlı aksiyon almamızın elzem olması sebebiyle yeni sponsorlukların arayışına girilmiştir.“ ifadeleri yer almıştı.

Yeni sponsor Arkas mı olacak?

Pınar ayrılığının ardından Karşıyakalı taraftarlar basketbol şubesi için yeni sponsor konusunda paylaşımlarda bulundu. Taraftar grupları sosyal medya hesaplarında ağırlıklı olarak Arkas firmasını etiketleyerek sponsorluk konusunda talepte bulundu. Spor alanında pek çok sponsorluk üstlenen Arkas’ın da yeşil kırmızılı takıma çok uzak olmadığı öğrenildi. Bu konuda şu ana kadar Arkas ya da Karşıyaka cephesinden resmi bir açıklama yapılmadı.

Tecrübeli isimle imza atıldı

TFF 3. Lig 1. Grup’ta favori gösterilen yeşil kırmızılılarda Hakan Barış ile 1 yıllık sözleşme imzalandı. Kulüpten konu ile ilgili yapılan açıklamada “Tecrübeli orta saha oyuncusu Hakan Barış ile bir yıllık sözleşme imzalamış bulunmaktayız.

Hakan’a hoş geldin diyoruz ve takımımızla birlikte başarılar diliyoruz.“ ifadelerine yer verildi.

Alt liglerde şampiyonlukları var

1994 yılında Almanya’da dünyaya gelen ve Bielefeld altyapısında yetiştikten sonra Türkiye’de Dardanelspor, Manisaspor, Göztepe, Giresunspor, Adanaspor, Manisa FK, Iğdır FK ve Çorum FK’da forma giyen Hakan Barış, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’de toplam 253 karşılaşmada sahada yer aldı. Hakan Barış öncesinde, 2016 – 2017’de Göztepe ile 1. Lig, 2020 – 2021’de Manisa FK 2. Lig, 2022 – 2023’de Iğdır FK 3. Lig şampiyonluğu yaşadı.

Muhabir: Yiğit Sütcü