Yiğit SÜTCÜ  - TFF 3'üncü Lig'de 7'nci sezonunu geçiren Karşıyaka, şampiyonluk hedefiyle yola çıkarken, sezonun ikinci iç saha maçında Elaziz Belediyespor’u ağırladı. Yeşil beyazlılar etkili bir oyun sergileyerek maçtan galip ayrılmayı bildi. Karşıyaka bu sonuçla 7 puanla 4.’lük koltuğuna oturmayı başardı.

Karşıyaka, Alsancak Stadı’nda oynanan müsabakaya Cenk Ahmet Alkılıç, İsmail Güner, Kadir Bakırtaş, Hakan Canbazoğlu, İshak Kurt, Ali Sinan Gayla, Ferdi Burgaz, Hakan Barış, Erdal Öztürk, Abdulkadir Öksüz, Enes Nalbantoğlu 11 ile çıktı. Tecrübeli isimlerden oluşan kadro maça iyi bir başlangıç yapmayı başardı. 

Tecrübeli kadro, tecrübeli teknik adam

Bu sezon Mustafa Reşit Akçay'ı teknik direktörlüğe getiren Karşıyaka, kadrosunu büyük ölçüde yeniledi. 14 oyuncusuyla yollarını ayıran kulüp, yaz döneminde 13 yeni transfer yaptı. Bu transferlerin çoğu, eski kulüplerinde şampiyonluk yaşamış tecrübeli isimlerden oluşuyor.

İlk yarı gelen gol 

Maçın ilk yarısında etkili bir oyun sergileyen yeşil kırmızılılar, devreyi önde bitirmeyi başardı. Karşıyaka, aradığı golü 20. dakikada tecrübeli golcüsü İshak Kurt ile buldu. Golün ardından daha ortada bir oyun sergileyen Karşıyaka bu golle devreyi 1-0 önde bitirmeyi başardı. 

Karsıyaka Maci Trbin

İki yarıda da gol buldu

İkinci yarıda da iyi bir mücadele sergileyen yeşil kırmızılılar maçın 83. Dakikasında Bedran Ekin’in attığı golle maçı 2-0 kazanmayı bildi. Karşıyaka bu sonuçla puanını 7’ye yükselterek ligde 4. Sırayı almayı başardı. Yeşil kırmızılılar, önümüzdeki hafta Hopaspor deplasmanına çıkacak.

Taraftar, çağrıya kayıtsız kalmadı

Yeşil kırmızılı taraftarlar maça fazlasıyla ilgi gösterdi. Numaralı tribünün büyük bir kısmı dolarken, maraton tribünün yarısından fazlasının dolduğu görüldü. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, hafta içerisinde yeşil kırmızılı taraftarlara bir çağrı yapmıştı. Taraftarlar, başkanın çağrısına kayıtsız kalmadı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ