YİĞİT SÜTCÜ- İzmir'in başarılı basket temsilcisinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Önceki hafta Pınar firmasının isim hakkı anlaşmasından çekildiği iddia edilmişti. Bu başarılı ortaklık yıllardır devam eden bir gelenek haline dönüşmüştü. Bu haberle birlikte başta taraftarlar olma üzere tüm basketbol camiasının gözleri bu konuya yöneldi. Geçen sene Türkiye Ligi’de final oynayan Pınar Karşıyaka efsanesi sona mı eriyordu?

Resmi açıklama gelmedi

İddialar ile ilgili takip edilen her iki taraftan da resmi açıklama gelmedi. Karşıyaka Spor Kulübü’nün resmi internet sitesinde konuyla ilgili herhangi bir açıklama bulunmuyor. Pınar firması da konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun sitesinde de takımın ismi Pınar Karşıyaka olarak geçiyor. 

Transfer açıkladılar

Tüm bunlara ek olarak Karşıyaka Basketbol Şubesi’nin resmi X hesabında, takıma yapılan transfer haberlerinde Pınar Karşıyaka ibaresi bulunuyor.2 ağustos tarihli paylaşımda ”Damien Jefferson Pınar Karşıyaka’da, Damien Jefferson son olarak Belçika Ligi takımlarından Filou Oostende’de forma giymişti.” ifadelerine yer verildi. 

Başkan toplantıya katıldı

Öte yandan sezonun başlamasına kısa bir süre kala Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile Basketbol Süper Ligi takımlarının temsilcilerinin yer aldığı toplantıya katıldı. Toplantıda, gelir kaynaklarının artırılması ve pazarlama projeleri değerlendirildiği öğrenildi. Başkan bu toplantıda Pınar konusu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Gerçek ortaya çıksın

Sezon öncesi ortaya atılan iddialar Karşıyaka camiasını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Taraftarlar özellikle sosyal medya üzerinden bu durumu eleştirirlerken ”Böyle bir durum varsa vakit kaybetmeden açıklansın, yoksa da sert bir dille yalanlansın” ifadelerini kullanıyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ