Karşıyaka Belediyesi, 2025-2029 yıllarını kapsayan ‘Stratejik Plan’ çalışmalarını tamamlayarak Belediye Meclisi’nin onayına sundu. Katılımcı yönetim anlayışıyla iç ve dış tüm paydaşların görüşleri alınarak, aylar süren kapsamlı analiz ve tespitler doğrultusunda hazırlanan plan, oy çokluğu ile onaylandı. Karşıyaka’nın gelecek 5 yılına yön verecek çalışmada; 5 temel amaç altında 45 hedef belirlendi. Ekonomik, kurumsal, toplumsal, kentsel ve ekolojik gelişim için ihtiyaçlara çözüm sağlayacak faaliyet ve projelere yer verildi.

Gerçekçi hedefler

Stratejik Plan’da belirlenen hedeflere ulaşmak için kararlılıkla çalışacaklarını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Bu planda Karşıyakamızı, köklü tarihini koruyarak geleceğe taşımayı amaçlayan çalışmalarımızı derledik. Mevcut kaynaklardan maksimum verim almayı amaçlayarak, gerçekçi ve ayakları yere basan hedefler belirledik. Planımızı adil ve şeffaf bir şekilde, duyarlı, hesap verebilir, çözüm odaklı ve tüm canlılara karşı sorumluluk taşıyan bir yönetim anlayışıyla uygulamaya koyacağız. Hedeflerimize tüm birimlerimiz, çalışanlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte yürüyecek, Karşıyakalılık aidiyetini geliştiren, doğaya dost, temiz, modern, sağlıklı, iklim değişikliğinin etkilerine ve afetlere karşı dirençli bir Karşıyaka'yı birlikte oluşturacağız” diye konuştu.

Ortak akıl ile hazırlandı

Planın, katılımcı yönetim anlayışı doğrultusunda, aylar süren yoğun bir çalışmayla hazırlandığı da söyleyen Başkan Ünsal “Stratejik Planımız; ortak akıl, katılımcı yönetim anlayışı ve güç birliğine dair inancımızla, iç ve dış tüm paydaşlarımızın görüşleri alınarak oluşturuldu. Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma amaçları olan 17 ilkeye bağlı kalınarak özenle hazırlandı. Bu çalışmada aylar boyunca özveriyle görev yapan tüm belediye personelimize, fikirleriyle katkı sunan paydaşlarımıza, kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Bülten