Karşıyaka Belediyesi, uzun zamandır atıl durumda olan Afet Eğitim Merkezi'ni baştan sona yenileyerek yeniden hizmete sundu. Eğitim merkezinde, afet bilinci oluşturmak amacıyla interaktif eğitimler düzenlenmeye başlandı. Son 5 ayda 3 bin 220 kişiye afet bilinci eğitimi verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 6 Şubat depremleri sonrası yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için bu eğitimlerin önemine dikkat çekerek, “Afet farkındalığını artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Merkez yeniden hizmete geçti, eğitimler başladı

Karşıyaka Belediyesi, Afet Eğitim Merkezi'ni baştan sona yenileyerek halkı afetlere karşı bilinçlendirmeye başladı. Merkezde 11 farklı istasyondan oluşan eğitim alanları kuruldu ve deprem simülasyon tırı da yenilendi. 5 ayda 3 bin 220 öğrenci ve vatandaşa afet bilinci eğitimi verildi.

İzmir karavan park yerleri: İzmir karavan park yeri ücretleri ne kadar 2025? İzmir karavan park yerleri: İzmir karavan park yeri ücretleri ne kadar 2025?

Hedef bilinçli bir toplum

Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “6 Şubat depremleri, ülkemizin afetlere hazırlıklı olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi” diyerek, “Karşıyaka’da afet bilincini artırmak için pek çok çalışma yürütüyoruz. Eğitimlerimizi, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili veriyoruz. Simülasyonlarla desteklenen eğitim programları ile etkin öğrenmeyi amaçlıyoruz” dedi. Başkan Ünsal, eğitimi almayan çocuk kalmayıncaya kadar çalışmaların süreceğini de belirtti.

70 dakikalık interaktif eğitim

Afet Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 70 dakikalık eğitimler, katılımcılara afet risklerine karşı can ve mal güvenliğini nasıl sağlayacakları konusunda uygulamalı bilgi sağlıyor. Simülasyonlar ve tatbikatlarla desteklenen eğitimler arasında Deprem Simülasyonu, Fay Kırığı Simülasyonu, Yangın Söndürme Simülasyonu, İlk Yardım Uygulama İstasyonu ve Arama Kurtarma İstasyonu gibi istasyonlar bulunuyor. Katılımcılar, interaktif ortamda eğitim alarak afetlere karşı hazırlıklı olmanın yollarını öğreniyor.

Afet bilincini büyütmeliyiz

Başkan Ünsal, “En büyük dayanışma kriz anında değil, kriz gelmeden önce kurulur. Dayanıklı bir kent, yalnızca binalarla değil, birbirine güvenen, afetlere karşı bilinçli ve örgütlü bir toplumla mümkündür” diyerek, Karşıyaka’da bu bilinci yaymayı ve toplumdaki dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Kaynak: KARŞIYAKA BELEDİYESİ