Çocuk ve gençlere ücretsiz eğitim desteği sunmaya devam eden Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Eğitim Merkezi (KARGEM), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 78 lise son sınıf öğrencisine Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlık kursu verdi. 8. sınıf düzeyindeki 79 öğrenci de merkezde Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlandı. Yıl boyunca KARGEM’in alanında uzman eğitmen kadrosunun desteğiyle yerleştirme sınavları için hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren öğrenciler, çabalarını başarılı sonuçlar ile taçlandırdı. 

Öğrenciler KARGEM'e başarıyla döndü

KARGEM’de LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin 42’si anadolu liselerine yerleşirken, YKS’ye hazırlanan 34 öğrenci de Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşme başarısını gösterdi. Ege, Bakırçay, Celal Bayar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi, İstanbul Yeditepe gibi nitelikli üniversitelerin tıp, mühendislik, mimarlık, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, matematik gibi bölümlerini kazanan öğrenciler, KARGEM’in gurur kaynağı oldu. 

Ücretsiz kurslarla geleceğe hazırlıyoruz

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için sunduğumuz ücretsiz kurslar ile yerleştirme sınavlarına hazırlanan gençlerimizin hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü gördüğümüz için çok mutluyuz. Çocuklarımızın başarıları ile gurur duyuyoruz. Lise ve üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Bülten