Endonezya'nın Alor Takımadaları'ndaki Pulau Reong adası yakınlarında dalış yaparken kaybolan Amerikalı Colleen Monfore'nin cesedi, bir kaplan köpek balığının içinde bulundu. 68 yaşındaki deneyimli dalgıç, 26 Eylül'de altı arkadaşı ve bir rehber ile dalış yaparken su yüzeyine çıkamadı. Sekiz gün süren arama kurtarma çalışmaları, kötü hava şartları ve deniz koşulları nedeniyle sonlandırılmıştı.

İki hafta sonra, Timor-Leste yakınlarında bir balıkçı, "anormal derecede huzursuz" olduğunu fark ettiği bir köpek balığını yakalayıp öldürdü. Balıkçının ifadesine göre, köpek balığının midesinde kadının ceset parçaları, dalış kıyafeti ve mayo bulundu. İlk raporlar Monfore’nin köpek balığı saldırısına uğramış olabileceğini öne sürdü, ancak arkadaşları, onun muhtemelen sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitirmiş olabileceğini söyledi.

Amerikalı Dalgıcın Ölümü

Monfore'nin arkadaşları ve ailesi, olayın köpek balığına karşı yanlış bir algı yaratmamasını umuyor. Uzmanlar, köpek balıklarının genellikle zayıf ya da ölü canlıları avladığını belirterek, nadiren yetişkin insanlara saldırdıklarını ifade etti.

Kaynak: The Telegraph