Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Narin'i arama çalışmalarında son durum: Sonuca çok yaklaştık

'Narin bulundu mu' soruları hız kazanırken, en son olarak da Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. "Çember çok daraldı" diyen Yıldırım şunları aktardı:

"Kayıp Narin'i arama çalışmalarında sonuca çok yaklaştık. Elimizde önemli deliller var, kızımızı bulacağız. Her şeyi kayıt altına aldık. Çok kısa bir süre kaldı"

Yıldırım, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"Narin'in köydeki hareketlerini dakika dakika kayıt altına aldık. Deliller üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Gönlümüz, Narin'i sağ olarak bulmaktan yana. 85 milyon vatandaşımız bu olaya çok üzülüyor. Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor."

Arama çalışmalarının sürdüğü Tavşantepe Mahallesi ve çevresinde, ekiplerin her ihtimali değerlendirdiği ve arama çabalarının daha da genişletildiği bildirildi.

Narin nasıl kayboldu?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 21 Ağustos günü saat 15.00'te kaybolduğu bildirilen küçük kızı bulmak için Jandarma, AFAD, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri ve 112 Acil Sağlık ekipleri seferber oldu. Narin en son Kuran kursuna gitmek üzere arkadaşlarından ayrılmıştı.

Kayıp Narin olayında son durum

Arama çalışmalarında AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanallarında tarama yaparken, Jandarma ve diğer arama kurtarma ekipleri de mahallenin çevresi, kayalıklar, dereler, sazlıklar, tarlalar, atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçelerinde detaylı arama faaliyetleri yürütüyor.
Son gelişmelerle ilgili açıklama yapan Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım, arama çalışmalarında önemli deliller ve ifadeler elde ettiklerini belirterek, "Sonuca çok yaklaştık, inşallah yakın zamanda olumlu bir sonuç alacağız" dedi. Yıldırım, devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ve her türlü ihbarın titizlikle değerlendirildiğini vurguladı.

Gözaltı sayısı 8 oldu

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise konuya ilişkin gözaltı sayısının 8'e ulaştığını açıkladı. 

Annesinden canlı yayında dikkat çeken itiraf

Kayıp Narin’in annesi Yüksel Güran, kızından gelecek iyi haberi beklerken Show TV'deki Didem Arslan’ın programında çarpıcı bir açıklamada bulundu. Güran, “Bizden şüphelenirler diye söylemedim” diyerek, kaybolma saatlerinde oğlunun iki arkadaşıyla evin arka tarafında sigara içtiğini ve bir köpeğe zarar verdiğini ilk kez açıkladı. Bu detay, soruşturmanın seyrini etkileyebilecek önemli bir bilgi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi