Kemalpaşa Belediyesi son zamanlarda, belediye kütüphanelerinin kapatılacağına dair haberlerin sıklıkla servis edilmesine yayınladığı basın açıklamasıyla yanıt verdi. Belediyenin, halkın beklentileri ve gelecek planlamaları dahilinde birçok önemli hizmete adım attığını belirten açıklamada şu sözler yer aldı:

“Süreç boyunca attığımız adımlarda, kişilere, gruplara, bir takım yapılara sağlanan imtiyazları ortadan kaldırıyor olmamızın bazı çevreleri rahatsız ediyor olduğunun bilincindeyiz. Bundandır ki belediyemize yönelik uzunca bir süredir ardı arkası kesilmeyen manipülasyonlar, gerçek dışı yakıştırmalar söz konusu.

Planlamamız dahilinde olmayan, hatta birçok konuda ortaya atılan iddiaların aksine yönelik çalışmalarımız söz konusuyken, oluşturulan sahte gündem ile belediyemizin çalışmalarını sekteye uğratabileceğine inanan kişilerin çabalarının beyhude olduğunu net olarak belirtiyoruz.”

Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız

Belediyenin yayınladığı açıklamada “kütüphaneler kapanıyor” söylemlerinin tamamen gerçek dışı olduğu belirtilirken, şu sözler kullanıldı:

“Son olarak bir süredir yayılmaya çalışılan ‘Kütüphaneler Kapanıyor’ söylemi tamamen gerçek dışı olduğu gibi kütüphanelerin etkinliğini artırmaya yönelik çalışmalarımızın olduğunu belirtmek isteriz. Bundan sonraki süreçte oluşturulmaya çalışılan her türlü sahte bilgi, belgeye karşı tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın altını çiziyoruz. Alacağımız her kararın, bugüne kadar olduğu gibi, sadece 120 Bin Kemalpaşalının lehine olacak şekilde titizlikle alınacağını ifade etmek isteriz.”

Kaynak: Bülten