Batuhan KAYA- İşten çıkarmalar ve kütüphane kapatma iddiasıyla gündemde olan Kemalpaşa Belediyesi, bu kez de dershane kapatma iddiasıyla gündeme düştü. Önceki dönemde Rıdvan Karakayalı tarafından açılan ve Kemalpaşalı öğrencilere ve velilere ilaç olan Kemalpaşa Belediyesi’ne bağlı dershanede ‘kapatma’ veya ‘küçülme’ olacağı iddiası gündeme geldi. Dershanede çalışan birçok öğretmenin işine son verildiği, ağustos ayının 2’nci haftasında eğitim-öğretime başlaması gereken dershanenin henüz öğrenci kayıtları almadığı iddia edildi. Ancak Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in konuya dair Meclis’te, “Kapatmıyoruz, yapılandırmaya gidiyoruz” dediği öğrenildi.

Öğretmen var öğrenci yok

Ağustos ayının 2’nci haftasında derslere başlanılması gereken dershanede, öğretmenlerin kuruma geldiği ancak henüz öğrenci kayıtları alınmadığı için çalışmadıkları, kayıt için gelen velilere “belediye ile görüşün, bilgimiz yok” yanıtı verildiği öğrenildi.

Öte yandan dershanenin, ağustos ayı sonunda binanın sözleşmesi bittiği için Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’ndaki dersliklere taşınacağı, bu taşınma işlemi ile derslik sayısının 18’den 10’a düşeceği öğrenildi.

Bir başka iddia ise öğretmen sayısının 22’den 9’a düşmesi ve İngilizce ile Tarih branşlarında öğretmenin kalmaması.

Tamamen ücretsiz şekilde Kemalpaşalı öğrencilere eğitim veren kurumda işten çıkarmaların başlaması ve derslik sayısının düşürülmesinin nedenini anlamadıklarını belirten haber kaynaklarımız, bunların sebebinin “tasarruf tedbirleri” olabileceğini düşünüyor ve Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Meclis’te yaptığı bir konuşmada kreşlerden zarar ettiğini söylediği sözleri hatırlatıyor.

Bilgi verilmeden işten çıkarıldık

Öte yandan işten atıldığını E-Devlet’ten öğrendiğini söyleyen dershanede tarih öğretmenliği yapan Ramazan Er ise şöyle konuşuyor:
“İşten çıkartılmaz sürecimizi bilmiyoruz. Bir gün E-Devlet’ten baktık ve işten çıkartıldığımızı gördük, bize hiçbir gerekçe gösterilmeden ve bilgi verilmeden işten çıkartıldık. Eğitim bir toplumun olmazsa olmazıdır. Bütün kamu kurumları, özellikle belediyeler buna destek olmalıdır. Orada çok güzel işler yaptık birçok öğrenciye dokunduk. Şu ana kadar işten çıkarmalar ve dershanenin durumu ile ilgili belediye yönetimi ile bir iletişim kuramadık, sendika temsilcilerimiz çalışmaya devam ediyor.”
 

Belediyeden yanıt: Kapatmıyoruz

Cevap hakkı kapsamında ulaştığımız Kemalpaşa Belediyesi yetkilileri konu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:
“Dershaneler kesinlikle kapatılmayacak, sadece yapılandırılacak. Halk Eğitim ile koordineli olarak yine aynı özgül ağırlıkta dershanemiz devam edecek, sadece bir yapılandırma süreci olacak. Şu anda da ‘mevcudu şuydu, şu olacak’ gibi bir durum da söz konusu değil. Bu kurumda düşük bir başarı söz konusuydu, bunu da arttırmak için oradaki personel konusunda bir yapılandırma söz konusudur. İşten çıkartılan öğretmenlerimiz olduğu gibi devam eden öğretmenlerimiz de var. Kurumumuzun yeri de değişti, daha önce devam ettiğimiz yer kiralıktı ve mülk sahibi ile anlaşmazlıklar söz konusuydu. Dershanemiz belediyemize ait bir alanda aynı şekilde çalışmaya devam edecek.”

Muhabir: Batuhan KAYA