Kemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmesi için çalışırken, fiyatlar konusunda vatandaşın mağdur edilmemesi için denetimlerine devam ediyor.

Pazaryerlerinde, tezgahların düzeni, sergi işgaliyesi, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığını denetleyerek, fiyat etiket kontrolü gerçekleştirilirken, fırınlar ve unlu mamuller üreten işletmeler de denetim kapsamında yer alıyor. Ekipler, işletmelerin temizliği, çalışanların durumu, ruhsat ve ürünlerin gramajlarına da dikkatle bakıyor. Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde; önce bilgilendirme, ardından uyarılar yapılıyor. Yönetmeliğe uyulmaması durumunda ise şikayet dahilinde cezai işlem uygulanıyor.

Halk sağlığını tehdit edecek durumlara müsaade edilmeyecek

Kemalpaşa Halkı’nın sağlığını tehdit edebilecek herhangi bir duruma müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Başkan Türkmen,“Ekiplerimiz tarafından düzenli olarak pazar yerlerinde ve fırınlarda kontrollerimiz yapılıyor. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın rahat alışveriş yapabilmeleri ve mağdur olmamaları için denetimlerimize hız kazandırdık. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Tüm esnaflarımıza hayırlı işler, vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.” dedi.

Kaynak: BÜLTEN