İzmir'de çıkan orman yangınlarına karşı seferberlik ilan ederek yangın söndürme ekiplerine ayran, su, kumanya ve çeşitli gıda desteği ile yaralananlara tıbbi desteklerde bulunan Türk Kızılay Konak Şubesi, şimdi de yangından zarar görmüş vatandaşların yaralarını sarmak için harekete geçti. İlk olarak yangından etkilenen ailelerin çocuklarına oyuncak ve giysi dağıtan Türk Kızılay Konak Şubesi, okulların açılmasının yaklaştığı şu günlerde yangında ailesi zarar görmüş öğrencilere destekte bulunma kararı aldı.

Türk Kızılay Konak Şube Başkanı Melih Bingöl, yangından zarar görmüş vatandaşlara yönelik yardım faaliyetleri ile ilgili açıklama yaptı. “Yangın ekiplerin gayreti sonucu kontrol altına alındı ve şimdi yaraları sarma zamanı” diyen Bingöl, İzmir’deki orman yangınlarında zarar görmüş vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bingöl, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Yamanlar yangını boyunca Konak Kızılay Şubesi olarak yangına müdahale eden ekiplere ben ve ekibim her konuda destek olmaya gayret ettik. Zaman zaman ateşlerle burun buruna riskli çalışma şartları bizi yıldırmadı. Yangın ekiplerin gayreti sonucu kontrol altına alındı ve şimdi yaraları sarma zamanı. Biz önce çocuklarımızdan başlamak istedik Yangınlarda Yaralanan ve evleri yanan çocuklarımızı Behçet Uz Çocuk hastanesi yanık servisinde ziyaret edip oyuncak ve yeni giysiler ulaştırdık. Evlatlarımızın oyuncak ve yeni elbiseleri görünce yüzlerindeki sevinci görmeniz lazımdı.
Öte yandan evlerini eşyalarını kaybeden anne ve babalarımızın yüzlerinde hüzünlü de olsa bir tebessüm oluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Afetleri yetişkinler bir şekilde anlayabiliyorken, yangının ortasında kalan yavrularımızın travmaları çok uzun süre devam ediyor.Ayrıca bölgeden etkilenen tüm öğrencilerin yaklaşan okul hazırlıkları ile alakalı da tüm tedariği sağlayacağımızı halkımızın bilmesini isterim

Kaynak: Bülten