İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir ev icradan satışa çıkıyor. Ev için istenen bedel ise 13 milyon TL olarak açıklandı.

İzmir 6. (Sulh Hukuk Mah.) Satış Memurluğu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2023/4 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : İzmir İl, Konak İlçe, HACIMAHMUT Mahalle/Köy, 180 Ada, 24 Parsel, Taşınmazın zemin katı odalar, avlu ve banyo-tuvalet hacimlerinden ibaret olup yaklaşık 171 m² alanlıdır. Zemini karo taşı ve ahşap rabıta döşeli, tavanları ahşaptır. İçeriden ahşap merdivenle ulaşılan 1. Katında büyük bir oda bulunmakta olup yaklaşık 65 m² alanlıdır. Zemin döşemesi ahşap rabıta tavanlar ahşaptır. Bodrum katta yer alan odaların zemini seramik döşeli olup yaklaşık 30 m² alanlıdır. Yapının iç ve dış doğramaları ahşap - önleri demir korunaklıdır. Tapu kaydında "ESKİ ESERDİR" beyanı bulunan taşınmazda restorasyon çalışmalarının yapıldığı, boş ve kullanılmadığı görülmüştür.Satış konusu taşınmaz (Hacımahmut Mahallesi, 180 ada, 24 parsel) 846 sokağa cepheli olup toplu taşıma araçlarının güzergahı olan Milli Kütüphane Caddesine vaklasık 40 m. Anafartalar Caddesine yaklaşık 60 m., Cumhuriyet Bulvarına yaklaşık 180 m. direk uzaklıkta bulunan konuma sahiptir. Konak Meydanı ve Saat Kulesine 150 m., Konak Metro İstasyonuna yaklaşık 235 m. uzaklıkta olup merkezi konumludur. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği, Konak Kaymakamlığı, İzmir Emniyet Müdürlüğü, Kızlar Ağası Hanı ve Hisar Camisi gibi önemli sayılacak yerler dava konusu taşınmaza yürüme mesafesindedir. Belirtilen önemli yerlerin yanı sıra taşınmaz civarında yüksek katlı iş merkezleri, perakende satış yerleri ve restoranların bulunduğu tespit edilmiştir. Mevcut merkezi konumu ve toplu taşıma araçlarının güzergâhlarına, Metro, otobüs durağı ve Konak İskelesine yakın konumu nedeniyle ulaşım ve taşıma imkânlarının çok iyi durumda olduğu belirlenmiştir. Konak Merkez ve Kemaraltı çevresinde yer alan taşınmaz civarında yoğun ticari faaliyetlerin sürdüğü görülmüştür.

Adresi : Konak Mah. 846. Sok. No:15 -15A Konak / İZMİR

Yüzölçümü : 238 m2
Arsa Payı :
İmar Durumu: Konak Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü' nün 15.02.2023 tarihli imar durumu yazısı ile; taşınmazın; “1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANINDA, T-H2 TURİZM TERCİHLİ TİCARET (2 KAT) ALANI İÇİNDE KALDIĞI, ESKİ ESER- ESKİ ESER BİTİŞİĞİ OLDUĞUNDAN VE KENTSEL SİT İLE 3. DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI İÇİNDE BULUNDUĞUNDAN, HER TÜRLÜ İŞLEM İÇİN İZMİR KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU'NDAN İZİN ALINMASI GEREKTİĞİ" bildirilmiştir.

Kıymeti : 13.000.000,00 TL

KDV Oranı : %20
Kaydındaki Şerhler: Tapu Kaydında; "Eski Eserdir", "Sit Alanı İçinde Kalmaktadır", 2. Grup Koruması Gerekli Kültür Varlığıdır" şerhleri bulunmaktadır ve bu şekliyle yükümlü olarak satılacaktır. AyrıcaBir kısım hacizler bulunmaktadır.
Artırma Bilgileri

1.Artırma

Başlangıç Tarih ve Saati : 22/11/2024 - 10:00
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bitiş Tarih ve Saati : 29/11/2024 - 10:00

2.Artırma

Başlangıç Tarih ve Saati : 19/12/2024 - 10:00
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bitiş Tarih ve Saati : 26/12/2024 - 10:00

05/08/2024 (İİK m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Kaynak: Haber Merkezi