Sude KULA-Batuhan KAYA / İz Gazete- Prof. Dr. Behçet Özkara’nın bir sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, eksi 1,75 netle Fizik bölümüne yerleştiğini duyurması gündem oldu. Özkara’nın açıklamaları üzerine İz Gazete’ye konuşan Eğitim-Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Lülüfer Körükmez, “Bunu, Fen-Edebiyat fakültelerinde temel bilimlerin ve bölümlerin değersizleştirilmesi ve işlevsizleştirilmesinin sonucu olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Körükmez, “Bunun cevabını hepimiz biliyoruz: Eğitim sisteminin ne kadar kötü durumda olduğu bir mesele; ikinci mesele de giderek fen-edebiyat fakültelerinde temel bilimlerin, bölümlerinin değersizleştirilmesi ve işlevsizleştirilmesinin sonucu olarak görüyoruz. Fizik, matematik, biyoloji gibi çok önemli ve değerli olduğunu biliyoruz ama şu an yüksek öğretim sisteminde ve ilköğretimde bu bölümler değersizleştirildi. İş piyasalarında karşılığı yok olarak görülüyor ve dolayısıyla karşımıza bu tür ucube bir resim çıkıyor” diye konuştu.

Karşımızda çökmüş bir sistem var

Eğitim sistemini “çökmüş” diye niteleyen Körükmez açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
‘’Dediğim gibi, eğitim sistemimizin artık bir sistemden bahsedemeyiz. Aslında çökmüş bir sistem var karşımızda ve bu çökük yıkıntı alanı içerisinde herkes bir şekilde yolunu, yönünü bulmaya çalışıyor. Öğrenciler bölüm okuyup mezun olmaya, geleceklerini kurmaya çalışıyor. Eğitim ve bilim emekçileri üstlerine düşen görevleri yapmaya çalışıyor ama nihayetinde sistemin doğru işlemesinden sorumlu olan kişiler ve kurumlar buradaki yükümlülüklerini yerine getirmiyorlar. Dolayısıyla karşımızda bir sistem yok, harabe var maalesef ki.’’

Muhabir: Batuhan KAYA-SUDE KULA