Liglerin başlamasının ardından yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen 4 profesyonel takımın isminin değişmesi kafaları karıştırdı. Ancak genel anlamda bu değişikliklerin tek bir ortak sebebi var, o da ekonomik anlamda hareket edemez hale gelmiş kulüplerin kişilere satışı. Köklü futbol kulüplerine, kötü ve istikrarsız yönetim sonucu kimi zaman el konulurken kimi zaman da bu kulüpler işadamlarına devrediliyor. 

4 kulüp isim değiştirdi

İsim değişikliğinin en çok konuşulduğu kulüp Tuzlaspor oldu. Fahiş bilet fiyatları nedeniyle sık sık medyanın gündemine giren Tuzlaspor’un yeni adı Beykoz Anadolu Spor AŞ oldu. Bu değişiklik kafaları oldukça karıştırırken bir diğer değişiklik haberi ise Zonguldak’tan geldi. Zonguldak Kömürspor’un ismi, Zonguldakspor FK olarak ‘güncellendi’. 

İlk değişim Bergamaspor’da

3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden İzmir temsilcisi Bergama Sportif Faaliyetler AŞ, geçtiğimiz hafta önemli bir kimlik değişikliği yaşadı. Kulübün yeni adı artık İzmir Çoruhlu Futbol Kulübü AŞ olarak belirlendi. Aslında bu durum beklenmeyen bir gelişme değildi. Çünkü o zamanki adıyla Bergama Sportif, ligin ilk maçına üzerinde Çoruhlu yazan bir otobüs ile seyahat etmişti. 

Yeni isim tepki çekiyor

Bunun yanı sıra, başka bir Ege temsilcisi Turgutluspor da geçen hafta ismini değiştirdi. 1984 yılında kurulan Turgutlu ekibi, artık 7 Eylül Turgutlu 1984 Sportif Yatırımlar adıyla mücadele edecek. Taraftarlar ise sosyal medya hesaplarından bu durumu eleştirdi. Kulübün adının uzunluğu taraftarların en çok eleştirdiği nokta oldu.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ