Tüm Yerel-Sen Örgütlenme Genel Sekreteri Devrim Onur Erdağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerde yaşanan maaş krizlerine tepki gösterdi.

Egedesonsöz'ün aktardığına göre, Erdağ hak kayıplarına izin vermeyeceklerini belirterek, “Bizler olmazsak belediyeler çalışamaz, hizmet üretemez. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da yaklaşık 5 bin büyükşehir memuru için maaşlarda yüzde 20-30 indirim yapacağı söylentileri dolaşıyor. Seçim dönemlerinde gece gündüz alanlarda olup çalışan bizler bu hak kaybına kesinlikle izin veremeyiz. Tasarruf ya da diğer ödemeleriniz emekçinin hakkı ile ödenmez” mesajını verdi.

Ellerini emekçinin cebinden çekmiyorlar

Emekçinin hakkını yedirmeyeceklerini belirten Erdağ, "Belediye başkanın burada olması lazım sadece seçim dönemlerinde değil. Biz emek veriyoruz. Alanlarda her yerde hakkın hukukun yanında oluyorsunuz ama ne yazık ki seçimler bitiyor. Herkes o koltuğa oturuyor. Ondan sonra ellerini emekçinin cebinden çekmiyorlar. 20 yıldır AKP yönetiyor. Emekçinin alın terini hiçbir zaman önemsemeyen bir AKP iktidarıyla karşı karşıyız. Bizler de şunu söylüyoruz, emek mücadelesinde ön saflarda bulunan emekçileriz. Hiç kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Egedesonsöz