Karşıyaka ilçesinde tekme darbesiyle bir köpeği öldürdüğü gerekçesiyle hakkında "bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan dava açılan sanık, 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karşıyaka 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, verilen hapis cezası 6 bin 720 lira adli para cezasına çevrildi. 
Duruşmaya taraf avukatları katıldı, ölen köpeğin sahibi Sibel Gedik ve tutuksuz sanık L.T. ise katılmadı. Savunmaların ardından cumhuriyet savcısı, sanığın cezalandırılması talebini yineledi. Mahkeme, sanığı önce 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı, ardından cezada indirim uygulayarak 3 ay 22 gün hapis cezasına hükmetti ve bu cezayı para cezasına çevirdi.

Ne olmuştu?

Sibel Gedik, Bostanlı Mahallesi'nde 7 Temmuz 2023'te arka ayaklarında doğuştan sorun bulunan Amerikan Akita cinsi 4 yaşındaki köpeği "Haki" ile mahallelerindeki fırın kafeye alışverişe gittiği esnada fırın kafenin önünde daha küçük cins başka bir köpeğin saldırısına uğramış, kafeden koşarak çıkan diğer köpeğin sahibi L.T'nin Haki'ye tekme atarak ölümüne sebep olduğu iddia edilmişti.
Gedik’in şikayeti üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli L.T. hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.
Karşıyaka 7. Asliye Ceza Mahkemesince iddianamenin kabul edilmesi üzerine yargılanma başlamıştı.

Kaynak: AA